fbpx
Tillbaka till bloggen

Bästa rekryteringsföretaget i Stockholm?

Bästa rekryteringsföretaget i Stockholm

Hur ska man veta vilket som är det bästa rekryteringsföretaget i Stockholm? Det är en djungel och det lär finnas närmare 200 stycken, bara i Stockholm. Vissa är stora och rekryterar brett, andra är små och nischade. Här får du tips om du vill rekrytera rätt inom kommunikation, marknad och tech.

Vad är viktigast när du väljer rekryteringsföretag?

Först och främst behöver du klargöra vilken typ av rekrytering du ska göra. Ska du bygga en inhousebyrå, rekrytera en specialist eller lyfta ett helt team genom att rekrytera en ny ledare? Behöver du snabb hjälp av en konsult eller frilans?

Vill du ha en rekryteringsfirma som är snabb, billig eller som håller god kvalitet? Man brukar nämligen kunna få två av de parametrarna hos samma rekryteringsföretag, men sällan alla tre.

Snabb förändring ställer nya krav på rekryteringsbyrån

De finns flera rekryteringsföretag i Stockholm som är specialiserade på marknad, kommunikation, tech och design. Om du ska rekrytera till en sådan roll kan det vara klokt att anlita en specialist. Utmaningen är att den digitala utvecklingen idag i hög grad påverkar hur man arbetar på byrå och på marknads- och kommunikationsavdelningar.

När den digitala utvecklingen gör att vi ändrar våra arbetssätt och skapar nya roller ställer det även nya krav på oss som rekryterar. Vi måste vara genuint nyfikna och ha förståelse för utvecklingen. Som beställare bör du kontrollera att din rekryteringsfirma har koll på och hänger med i utvecklingen kring nya arbetssätt, rollbeskrivningar och behov.

Den som rekryterar måste ha full förståelse för rollen som ska tillsättas, det är en förutsättning för att hitta rätt kandidat och göra en klok och långsiktig rekrytering. Särskilt om du inte själv har detaljkunskaper kring rollen som ni ska fylla är det viktigt att ta hjälp av någon som har koll, annars finns risken att det blir missar redan i arbetsbeskrivning och annons. En stabil och genomtänkt start är grunden för en lyckad rekrytering eller konsultmatchning!

Bästa rekryteringsföretaget måste ha koll på rollerna!

Förr sa man att: hittar du bara rätt person kan du lära upp den. Idag behöver man ibland tänka tvärtom! Vi rekryterar ofta specialister som kommer in med kunskapen som saknas i verksamheten och då är det istället de befintliga medarbetarna som behöver hjälp av den nya för att utvecklas inom specifika områden. Att rekrytera rätt kompetens blir därför minst lika viktigt som att hitta rätt person. 

Rekryteraren måste hitta personer med den faktiska kunskap som krävs för att kunna arbeta med dagens marknadsföring, kommunikation, produktion och kunskapsdelning. För att kunna läsa mellan raderna i ett cv behöver rekryteraren ha kunskap om rollen, dess utmaningar och branschen i stort. Självklart är det lika viktigt att hitta någon som har en passande personlighet för rollen och kulturen på företaget. Hårda och mjuka värden är lika viktiga.

Välj någon som förstår vad du behöver!

Se till att välja inte bara ett rekryteringsföretag, utan en specifik rekryteringskonsult som förstår rollen som ni vill tillsätta. Det är lätt att missa perfekta kandidater om man inte förstår arbetsuppgifterna och rollens utmaningar på djupet. 

I många fall behöver man som uppdragsgivare bolla kravspecifikation och rollbeskrivning – hur mycket kan man stoppa in i en roll? Vad ska vi sätta för jobbtitel? Hur ska vi utveckla rollen de närmaste åren?  

Vi anser att praktisk erfarenhet från roller med liknande uppgifter och förståelse för den förändring som kommer med digitalisering, är en förutsättning för att göra träffsäkra rekryteringar. När det gäller strategiska kommunikations- och marknadsroller kan en felrekrytering göra stor skada för en verksamhet, särskilt om de befintliga medarbetarna saknar kunskapen. För då tar den tid att upptäcka.

Heta kandidater kräver snabba och fläckfria rekryteringsprocesser

I en bransch i snabb utveckling är de mest kompetenta kandidaterna mycket eftertraktade. Vi behöver ha snabba och välslipade processer för att locka de bästa. Vi som rekryterare måste hålla hög nivå och visa att vi förstår vad du behöver kunna i en viss roll genom smarta urvalsprocesser. Och vi behöver veta var vi kan hitta rätt personer. Den du söker är sannolikt upptagen på annat jobb, så en blandning av att locka sökande med attraktiva annonser och söka upp kandidater brukar ge bästa resultat. 

Knack Rekrytering, en uppstickare

På Knack kommer alla som jobbar med rekrytering från roller på marknadsavdelning, kommunikationsavdelning eller byrå. Vi har stora nätverk som vi (tillsammans med systerbyrån Stockholms Skrivbyrå) har byggt under många år. Vi är inte det snabbast växande rekryteringsföretaget i Stockholm och inte heller det billigaste. Men vi kan våra roller och lägger stor vikt vid att hålla hög kvalitet i vårt arbete med rekrytering och bemanning. Det kan vara så att vi är snabbast i stan – och det beror på att vi vet vad vi söker och var vi ska leta!

Läs mer om hur vi som rekryteringsföretag ser på nischad rekrytering!

Vill du veta mer?

Även om du inte ska rekrytera just nu kan det vara bra att ta ett möte. Vi gillar att göra bra matchningar och håller gärna koll åt dig tills den perfekta kandidaten dyker upp. Om du vill veta hur vi hjälper dig att rekrytera rätt berättar vi gärna mer. Du är alltid välkommen förbi vårt kontor i Gamla Stan på en fika, eller så kommer vi till dig!