fbpx
Tillbaka till bloggen

Bättre och snabbare rekrytering med nischad rekryteringsbyrå

nischad rekryteringsbyrå

Det finns många anledningar till varför en specialiserad rekryteringsbyrå är ett smartare val än en som jobbar brett över yrken och roller. Det finns såklart många generalist-rekryterare som är duktiga på sitt jobb. Men om du behöver rekrytera till roller som kräver specifik kompetens, så har du onekligen mycket att vinna på att anlita en rekryteringsbyrå som kan sin sak.

Här har vi listat tre anledningar varför vi på Knack Rekrytering tackar nej till vissa typer av rekryteringar och väljer att vara en smal byrå. Vi är en nischad rekryteringsbyrå som fokuserar på ett fåtal roller, men hjälper stora och små verksamheter inom många olika branscher:

1. Bättre urval med kompetenta kandidater

För en träffsäker rekrytering krävs mer än rätt personlighet och relevant erfarenhet på pappret. En specialiserad roll kräver specifik kunskap, och det är ofta rekryterarens ansvar att ta reda på vad kandidaten faktiskt kan. För att kunna göra det så måste vi som rekryteringskonsulter ha djupgående förståelse för, och allra helst kunskap om, vad rollen faktiskt innebär i praktiken. 

Kan personen skriva på engelsk native-nivå om utmaningar inom byggbranschen eller kan hen de bildhanteringssystem som jobbet innebär? Har personen insikterna som behövs för att driva digitala projekt? För att ta reda på det behöver vi ibland testa kompetensen genom praktiska kunskapstester eller casebaserade intervjuer. Den typen av aktiviteter kräver att rekryteraren är ordentligt insatt. 

I en snabb tid gäller det att vara nyfiken och hålla sig uppdaterad. En specialiserad rekryteringsbyrå kan hänga med i de olika rollernas utveckling bättre än en bred. Det leder till en snabbare och mer träffsäker rekrytering.

2. Det går snabbare med en specialiserad rekryterare

Rekrytering tar tid. Tid som ofta inte finns. Att hitta rätt kandidater är ett pussel där alla bitar måste falla på plats – det kräver väl genomarbetade annonser, ett noga urval av kandidater, rätt utförda intervjuer och tydlig kommunikation med alla sökande. En viktig del i en rekryterares jobb är att göra sin hemläxa, och läsa på om det rekryterande företaget och sätta sig in i rollen. 

Den som kan rollen vet hur annonsen ska utformas för att locka rätt sökande, har lättare att arbeta effektivt med search och ser direkt vilka kandidater som har relevant kunskap.  

Med en nischad rekryteringsbyrå kapar man därför några steg i den processen, det blir smidigare och effektivare. Ju mer insatt rekryteraren är i kandidatens roll och yrkesområde, desto snabbare kommer ni i mål med rekryteringen – och framförallt säkerställs att ni blir nöjda med slutkandidaten. 

3. Bygg varumärket med kunniga representanter 

Visst är det irriterande när den som intervjuar dig, inte förstår dig, rollen och vad du kan? När ni väljer rekryteringsbyrå, väljer ni också vem som representerar ert varumärke genom den viktiga processen, från annonsering till återkoppling. 

Genom att anlita en specialiserad rekryteringsbyrå som visar på att ni tar hjälp av proffs när ni rekryterar proffs, bygger ni ert varumärke och stärker er position på marknaden. Samtidigt som ni hittar den där nya talangen som ni letar efter. Två flugor i en smäll!

Vi på Knack Rekrytering har praktisk erfarenhet av av kommunikationsbranschen. Som nischad rekryteringsbyrå vet vi inte bara hur vi ska hitta rätt talanger – utan också hur vi kan hjälpa er att kommunicera ert varumärke på bästa möjliga sätt. Hör av er till oss på hej@knackrekrytering.se så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa just er på bästa möjliga sätt!