Knack Konsulter & Rekrytering, kommunikation, marknad, tech och design

Knack Rekrytering och konsulter

Knack hjälper till med rekrytering och konsulter inom kommunikation, marknad, tech och design. Vi hittar snabbt rätt person för roller som kräver digital kunskap, eget driv och förmåga att direkt komma in och förstå vad som ska göras.

Knack Rekrytering bygger ditt team och hittar bra personer med rätt kompetens

Knack betyder talang på engelska, men vi uttalar vårt namn på svenska. Byråer, start-ups och marknadsavdelningar vänder sig till oss för att få hjälp med konsulter och rekrytering.

Vi som jobbar på Knack har själva erfarenhet från byråer, marknads- och kommunikationsavdelningar. Med stora nätverk och förståelse för utvecklingen i vår bransch, gör vi träffsäkra och effektiva rekryteringar och konsultmatchningar.

Några av våra uppdragsgivare

knack rekrytering och konsulter-kunder

Rekryteringsprocessen var effektiv och smidig, och Knack Rekrytering var otroligt lyhörda och nyfikna på våra behov, både på kort och lång sikt.

Peter Zander, Armémuseum

Knacks manifest

Vi tycker att goda relationer och förmånen att få hjälpa andra är nyckeln till roliga arbetsdagar och en bra verksamhet. Därför är det viktigt för oss att bjuda in och ta oss tid för både uppdragsgivare och arbetssökande. Vårt manifest hjälper oss att leva som vi lär, men ingen är perfekt. Om vi gör fel, eller missar något, vill vi veta det! Skicka oss ett mail på hej@knackrekrytering.se och berätta vad vi kan göra bättre.

1

Återkoppla alltid

Varje person som hör av sig till oss är en individ med tankar, drömmar, förhoppningar och känslor. Att söka jobb eller uppdrag är en utlämnande process som kan ta mycket energi, det minsta vi kan göra är att se till att alla får svar. I största möjliga mån återkopplar vi personligen, men ibland får vi hundratals ansökningar och det är inte möjligt att ha en personlig dialog med alla. Då förklarar vi det. Alla som haft en intervju med oss får personlig återkoppling.

2

Leta på oväntade ställen

Vi tror på mångfald. Ju fler olika perspektiv som finns i ett team eller på en arbetsplats desto bättre kan dessa prestera. Därför lutar vi oss aldrig tillbaka. Vi jobbar för att vårt nätverk hela tiden ska utökas med fler perspektiv, och vi använder oss av samarbetspartners för att få tips om människor som vi inte redan har kontakt med.

3

Bygg varumärke

Varje rekrytering eller konsultöppning är en möjlighet att bygga varumärke. När en organisation, byrå, myndighet eller företag ger oss förtroendet att hitta en konsult eller ny medarbetare är vi väl medvetna om att all kommunikation som rör uppdraget skapar en känsla av företaget som arbetsgivare. Vi söker alltid tillfällen att skapa en positiv bild och employer brand!

4

Kommunicera ofta och tydligt

Ibland händer saker som gör att rekryteringsprocessen drar ut på tiden. Det kan var jobbigt för den som väntar på besked. Vi kommunicerar regelbundet med alla, även om det bara är för att säga att vi faktiskt inte har något mer besked att ge just nu.

5

Våga vara nyfiken och personlig

För att kunna göra de bästa och mest träffsäkra matchningarna behöver vi känna våra uppdragsgivare och människorna i vårt nätverk. Vi är nyfikna och ställer frågor. Vi är inte rädda för att ställa dumma frågor eller att bli personliga.

Lär känna oss ännu bättre, följ oss på LinkedIn och Instagram!