Om oss Om oss

Konsulter och rekrytering inom kommunikation Stockholm


Knack Rekrytering – rekrytering och konsulter 

Knack betyder talang på engelska, men vi väljer att uttala det på svenska. Vi vänder oss framför allt till marknads- och kommunikationsavdelningar och till byråer som behöver hjälp med rekrytering av människor med goda kunskaper inom digital kommunikation och marknadsföring. Vi startade 2017 eftersom vår systerbyrå började få förfrågningar om att hjälpa till med rekrytering. Det låg lite utanför den verksamheten och vi förstod att Knack Rekrytering behövdes på marknaden. 


Vad skiljer oss från andra rekryteringsföretag?


1. Vi bygger ert varumärke 

En rekrytering är en möjlighet för dig och er att stärka ert varumärke. Vi vill hjälpa dig att ta vara på den chansen – våra copywriters skriver bra annonser som når rätt målgrupp och vi ser till att alla kandidater får bra återkoppling och en positiv upplevelse, oavsett om de får jobbet eller inte. Eftersom vi som rekryterar har arbetat med marknadsföring, kommunikation och reklam tänker vi gärna kreativt kring utformning av annonsen och hur ni vill synas och uppfattas genom hela rekryteringsprocessen. 


2. Stora informella nätverk av kreatörer, kommunikatörer och doers!

Vi som rekryterar har själva en bakgrund inom kommunikation och marknad så vi förstår rollerna på djupet och har stora kontaktnät. Knack Rekrytering är systerbyrå med Stockholms Skrivbyrå som under snart tio år har byggt stora nätverk av kreatörer, innehållsproducenter och kommunikatörer med erfarenhet av att driva digitala projekt. Stockholms Skrivbyrå har ett nätverk som består av drygt 500 frilansande copywriters, skribenter och översättare av olika slag och Knack Rekrytering har en ständig ström av allt från nyutexade till supererfarna kreatörer, projektledare, kommunikatörer och marknadschefer som är sugna på nya äventyr. Vissa vill ha korta uppdrag, andra längtar efter ett fast jobb och ett team, några har drivit byrå och i stort sett alla är väldigt härliga och proffsiga i det de gör. Vårt nätverk växer för varje dag.
 

3. Vi gillar snabba puckar och raka rör

Det går undan inom vår bransch. Våra kandidater är heta. Det gör att vi måste vara snabba och proffsiga i alla led av rekryteringsprocessen. Redan vid ett första möte ber vi dig som uppdragsgivare att avsätta tid för intervjuer ganska snart. På så sätt har vi en tight deadline och du är redo att göra er del av jobbet. Vi brukar se över ansökningar löpande och har nästan aldrig ett sista ansökningsdatum eftersom vi då riskerar att förlora sökande som norpas av någon annan. För att få till en bra rekrytering och en smidig process uppskattar vi en rak och ärlig dialog med dig som uppdragsgivare. Det blir lättare för oss att göra ett bra jobb när vi förstår hur vi kan underlätta för dig. 
 

4. Vi vill vara bättre än de andra

Vi tycker att goda relationer och förmånen att få hjälpa andra är nyckeln till roliga arbetsdagar och en bra verksamhet. Därför är det viktigt för oss att bjuda in och ta oss tid för både uppdragsgivare och arbetssökande. Att alla som sökt jobb får svar och att vi regelbundet håller våra uppdragsgivare uppdaterade är självklart. Men vi vill göra mer än så och arbetar på olika sätt aktivt för att se till att alla som har med oss att göra ska bli bemötta och sedda på ett sätt som lämnar positiva spår och en lust att fortsätta ha kontakt med oss! 
 

5. Du får ingen nota för annonsering

Vi har ännu aldrig behövt annonsera i branschpress eller på jobbsajter. Med stora egna nätverk och koll på var olika typer av människor rör sig i den digitala världen hittar vi oftast snabbt rätt folk. Vi fokuserar helt på att sprida våra annonser på rätt ställen i digitala kanaler. Baksidan för oss är att Knack Rekrytering inte är så känt och det tar tid för oss att bygga vårt varumärke när vi inte syns i Resumé eller Dagens Media varje vecka. Det positiva är att eftersom vi rekryterar till roller som kräver kunskap om digital kommunikation och digitala kanaler får vi ett naturligt urval och lockar de kandidater som är mest lämpade för tjänsterna vi utlyser. Det sparar oss tid, så att vi kan göra snabbare rekryteringar. Och du slipper notan för dyr annonsering.


6. Vi är ditt bollplank

Ibland hjälper vi byråer och marknadsavdelningar att fylla ut teamet med konsulter eller nya kollegor, ibland bygger vi hela inhousebyråer. Vi gillar att jobba både med snabba konsultösningar och långsiktigt bygge av framåtlutade arbetsgrupper som kan följa med i vår snabba tid. 

Uvecklingen inom marknad och kommunikation går fort just nu och det är inte alltid lätt att veta hur mycket man kan kräva av en person, hur en roll bör definieras och vad som kommer att krävas av teamet om ett par år. Vi hjälper dig gärna med att sätta ihop kravlistor, formulera behov och skriva annonser för att säkra upp att vi gör en långsiktigt smart rekrytering. 

Varje rekrytering är ett samarbete mellan dig och oss. Tillsammans med dig kan vi göra träffsäkra matchningar!

Du når oss på 08-556 042 00 eller hej@knackrekrytering.se. Välkommen.