Rekrytering inom kommunikation i Stockholm - Knack Konsulter & Rekrytering
Tillbaka till bloggen

Rekrytering inom kommunikation i Stockholm

Rekrytering inom kommunikation i Stockholm

Knack Konsulter & Rekrytering – rekrytering inom kommunikation i Stockholm

Knack startade 2017 när vårt systerföretag Stockholms skrivbyrå började få förfrågningar om att hjälpa till med rekrytering. Det låg utanför deras verksamhet, men vi förstod att det behövdes en nytt alternativ på marknaden för rekrytering inom kommunikation i Stockholm. Därför bildades Knack.

Vi vänder oss till marknads- och kommunikationsavdelningar och byråer som behöver hjälp med rekrytering av kompetenta människor med koll på digital kommunikation. 

Vad skiljer oss från andra som jobbar med rekrytering inom kommunikation i Stockholm?

Vi bygger ert varumärke 

En rekrytering är en möjlighet för dig och er att stärka ert varumärke. Vi vill hjälpa dig att ta vara på den chansen. Våra copywriters skriver träffande annonser som når rätt målgrupp och vi ser till att alla kandidater får bra återkoppling och en positiv upplevelse. Oavsett om de får jobbet eller inte.

Eftersom vi på Knack själva har arbetat med marknadsföring, kommunikation och reklam tänker vi gärna kreativt kring utformning av annonsen. Vi fokuserar mycket på hur ni vill synas och uppfattas genom hela rekryteringsprocessen. 

Stora informella nätverk av kreatörer, kommunikatörer och doers!

Vi som rekryterar har själva en bakgrund inom kommunikation och marknadsföring. På grund av det förstår vi rollerna på djupet och har stora kontaktnät. Knack Konsulter & Rekrytering är systerbyrå med Stockholms Skrivbyrå. De har under snart tio år byggt stora nätverk av kreatörer, innehållsproducenter och kommunikatörer med erfarenhet av digitala projekt.

Stockholms Skrivbyrås nätverk består av drygt 500 frilansande copywriters, skribenter och översättare av olika slag. Och Knack Konsulter & Rekrytering har en ständig ström av allt från nyutexade till supererfarna kreatörer, projektledare, kommunikatörer och marknadschefer som är sugna på nya äventyr. Vissa vill ha korta uppdrag, andra längtar efter ett fast jobb och ett team. Några har drivit byrå. Men gemensamt är att alla är väldigt kompetenta och proffsiga i det de gör. Vårt nätverk växer för varje dag.

Vi gillar snabba puckar och raka rör

Det går undan inom vår bransch. Våra kandidater är heta. Alltså måste vi vara snabba och proffsiga i alla led av rekryteringsprocessen. Redan vid ett första möte ber vi dig som uppdragsgivare att avsätta tid för intervjuer ganska snart. På så sätt har vi en tight deadline och du är redo att göra er del av jobbet.

Vi brukar se över ansökningar löpande för att inte riskera att förlora sökande som norpas av någon annan. För att få till en bra rekrytering och en smidig process uppskattar vi en rak och ärlig dialog med dig som uppdragsgivare. Det blir lättare för oss att göra ett bra jobb när vi förstår hur vi kan underlätta för dig. 

Vi vill vara bättre än de andra

Vi tycker att goda relationer och förmånen att få hjälpa andra är nyckeln till roliga arbetsdagar och en bra verksamhet. Därför är det viktigt för oss att bjuda in och ta oss tid för både uppdragsgivare och arbetssökande.

Att alla som har sökt jobb får svar och att vi regelbundet håller våra uppdragsgivare uppdaterade är självklart. Men vi vill göra mer än så. Vi arbetar aktivt för att se till att alla som har med oss att göra ska bli bemötta och sedda på ett sätt som lämnar positiva spår och en lust att fortsätta ha kontakt med oss! 

Du får ingen nota för annonsering

Vi har ännu aldrig behövt annonsera i branschpress eller på jobbsajter.  Vi fokuserar helt på att sprida våra annonser på rätt ställen i digitala kanaler. Det positiva är att eftersom vi rekryterar till roller som kräver kunskap om digital kommunikation och digitala kanaler får vi ett naturligt urval och lockar de kandidater som är mest lämpade för tjänsterna vi utlyser. Det sparar oss tid, så att vi kan göra snabbare rekryteringar. Och du slipper notan för dyr annonsering.

Med stora egna nätverk och koll på var olika typer av människor rör sig i den digitala världen hittar vi oftast snabbt rätt folk. Däremot tar det tid för oss att bygga vårt varumärke när vi inte syns i Resumé eller Dagens Media varje vecka. 

Vi är ditt bollplank

Ibland hjälper vi byråer och marknadsavdelningar att fylla ut teamet med konsulter eller nya kollegor, ibland bygger vi hela inhousebyråer. Vi gillar att jobba både med snabba konsultlösningar och långsiktigt bygge av framåtlutade arbetsgrupper som kan följa med i vår snabba tid. 

Utvecklingen inom marknad och kommunikation går fort just nu. Det är därför inte alltid lätt att veta hur mycket man kan kräva av en person, hur en roll bör definieras och vad som kommer att krävas av teamet om ett par år. Vi hjälper dig gärna med att sätta ihop kravlistor, formulera behov och skriva annonser för att säkra upp att vi gör en långsiktigt smart rekrytering. 

Varje rekrytering är ett samarbete mellan dig och oss. Tillsammans med dig kan vi göra träffsäkra matchningar! Vill du veta mer om hur vi rekryterar? Läs mer om hur rekryteringsprocessen brukar se ut.

Kan vi hjälpa dig med något mer?

Vi hjälper dig med rekrytering inom kommunikation i Stockholm – när du behöver en ny kollega eller när du snabbt behöver hyra in en konsult på kort eller lång sikt. Men visste du att vi även kan hjälpa till med kompetensutveckling för ditt team? Kolla in våra kurser inom digital kommunikation här. Hittar du inget som känns helt rätt syr vi ihop en lösning som passar just er.

Du når oss på 08-18 20 00 eller hej@knackrekrytering.se. Välkommen!

Relaterade inlägg