fbpx
Tillbaka till bloggen

Rekrytering inom kommunikation i Stockholm

Lotta och Emelie på Knack Rekrytering

Knack Konsulter & Rekrytering – rekrytering inom kommunikation i Stockholm

Knack Konsulter & Rekrytering vill göra skillnad i branschen! Med djup kunskap om de roller vi tillsätter kan vi erbjuda proffsig och varm hjälp vid rekrytering och konsultmatchning. Vår nisch är rekrytering inom kommunikation, marknad, tech och design. Anledningen till det är att vi själva kommer från den typen av roller och har kunskap om hur rollerna utvecklas, hur trenderna går, hur utbudet av människor ser ut och var vi ska hitta rätt folk.

Vad skiljer oss från andra som erbjuder med rekrytering inom kommunikation i Stockholm?

Vi vänder oss till marknads- och kommunikationsavdelningar och byråer som behöver stöd i rekrytering och snabb hjälp med att hitta konsulter och frilansar som har koll på digital kommunikation. Vi är snabba, men gör ett grundligt arbete. För att matcha rätt behöver vi, tillsammans med dig som ska rekrytera, definiera rollen och diskutera både hårda och mjuka värden. Vi jobbar konstant med att utveckla våra metoder och nätverk, för att kunna leverera effektiva processer som uppskattas av uppdragsgivare, jobbsökande och konsulter. Det här viktigt för oss:

Kunskap om rollerna och stora nätverk av kreatörer, kommunikatörer och doers!

Vi som rekryterar har själva en bakgrund inom kommunikation och marknadsföring. På grund av det förstår vi rollerna på djupet och har stora kontaktnät. Stockholms Skrivbyrå och Knack har tillsammans byggt relationer med människor som har ett intresse för digital kommunikation, marknadsföring, tech och design. De är inte alltid aktivt jobbsökande, men tillgängliga när rätt roll dyker upp.

Vår bransch, kundernas beteende och kanalerna vi kommunicerar i är i ständig förändring. Utan kunskap om detta och insikt i utvecklingen framåt tror vi att det skulle vara väldigt svårt att göra kloka och långsiktiga rekryteringar. Vi är stolta över att vi, trots snabb digitalisering och förändring orsakat av pandemi, lyckas ha örat mot rälsen och hålla koll!

Bygg varumärke och goda relationer 

En rekrytering är en möjlighet att synas på ett positivt sätt och bygga relationer för framtiden! Vi vill hjälpa dig som ska rekrytera att ta vara på den chansen och vi gör det i flera steg. Våra copywriters skriver träffande annonser som har rätt tonläge och lockar rätt personer. Vi gör gärna en liten film som sprids där rätt folk rör sig. Ni får såklart gärna använda den i egna kanaler också.

I all kontakt med personer som visar intresse för ett jobb eller uppdrag är vi måna om att bygga goda relationer. Vår förhoppning är såklart att bidra till att fler får upp ögonen för er som arbetsgivare även om de inte får ett jobberbjudande den här gången.

Vi vet att det är tufft att söka jobb. Målet är att alla som kommer i kontakt med oss ska få en positiv och utvecklande upplevelse. Oavsett om man får jobbet eller inte!

Vi gillar snabba puckar och raka rör

Det går undan inom vår bransch. Våra kandidater är heta. Alltså måste vi vara snabba och proffsiga i alla led av rekryteringsprocessen. Redan vid ett första möte ber vi dig som uppdragsgivare att avsätta tid för intervjuer ganska snart. På så sätt har vi en tight deadline och du är redo att göra er del av jobbet.

Vi brukar se över ansökningar löpande för att inte riskera att förlora sökande som norpas av någon annan. För att få till en bra rekrytering och en smidig process uppskattar vi en rak och ärlig dialog med dig som uppdragsgivare. Det blir lättare för oss att göra ett bra jobb när vi förstår hur vi kan underlätta för dig.

Vi vill vara bättre än andra rekryterare

Vi tycker att goda relationer och förmånen att få hjälpa andra är nyckeln till roliga arbetsdagar och en bra verksamhet. Därför är det viktigt för oss att bjuda in och ta oss tid för både uppdragsgivare och arbetssökande. Vi får ibland höra att både rekryterande chefer och jobbsökande har dålig erfarenhet av rekryterare. Vi gör allt vi kan för att ändra på det och bidra till sjystare, varmare och mer lyhörda rekryteringsprocesser!

Du får ingen nota för annonsering

Vi har ännu aldrig behövt annonsera i branschpress eller på jobbsajter.  Vi fokuserar helt på att sprida våra annonser på rätt ställen i digitala kanaler. Eftersom vi oftast rekryterar till roller som kräver kunskap om digital kommunikation och digitala kanaler får vi då ett naturligt urval och lockar de kandidater som är mest lämpade för tjänsterna vi utlyser. Hellre 10 sökande som passar perfekt tänker vi. Det sparar oss tid, så att vi kan göra snabbare rekryteringar. Och du slipper notan för dyr annonsering.

Med stora egna nätverk och koll på var olika typer av människor rör sig i den digitala världen hittar vi oftast snabbt rätt folk. Eftersom vi som arbetar på Knack och Stockholms Skrivbyrå då och då hoppar in som lärare på Berghs School of Communication, Hyper Island och Forsbergs skola, fyller vi även på våra nätverk löpande.

Vi månar om mångfald och inkludering

För oss är det viktigt att göra vad vi kan för att bidra till mångfald i samhället. Knack tittar därför på helheten i teamet och hjälper till att definiera rollen och formulera annonsen för att få in ett brett urval av ansökningar.

Vi vet att team sammansatta av människor med olika perspektiv, i varierande åldrar och med skilda erfarenheter presterar bättre. Därför försöker vi skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder genom att presentera sökande som bidrar med erfarenhet, kunskap och tankar som inte redan finns i teamet.

Vi gillar att överraska och skickar ibland med ett wild card i form av en sökande som inte är exakt den person ni tänkt er, men som kan vara ännu bättre!

Vi är ditt bollplank

Ibland hjälper vi byråer och marknadsavdelningar att fylla ut teamet med konsulter eller nya kollegor, ibland bygger vi hela inhousebyråer. Vi gillar att jobba både med snabba konsultlösningar och långsiktigt bygge av framåtlutade arbetsgrupper som kan följa med i vår snabba tid. 

Det är därför inte alltid lätt att veta hur mycket man kan kräva av en person, hur en roll bör definieras och vad som kommer att krävas av teamet om ett par år. Vi hjälper dig gärna med att sätta ihop kravlistor, formulera behov och skriva annonser för att säkra upp att vi gör en långsiktigt smart rekrytering. 

Varje rekrytering är ett samarbete mellan dig och oss. Tillsammans med dig kan vi göra träffsäkra matchningar! Vill du veta mer om hur vi rekryterar? Läs mer om hur rekryteringsprocessen brukar se ut.

Kan vi hjälpa dig?

Vi hjälper dig med rekrytering inom kommunikation i Stockholm – när du behöver en ny kollega eller när du snabbt behöver hyra in en konsult på kort eller lång sikt. Men visste du att vi även kan hjälpa till med kompetensutveckling för ditt team? Kolla in våra kurser inom digital kommunikation här. Hittar du inget som känns helt rätt syr vi ihop en lösning som passar just er.

Du når oss på 08-408 091 00 eller hej@knackrekrytering.se. Välkommen!