fbpx
Tillbaka till bloggen

Lyckas med din rekrytering

Lyckas med din rekrytering

När du jämför rekryteringsbolag vill du såklart snabbt få reda på vem som gör att du lyckas med din rekrytering. Du kanske vill förstå vad olika rekryterare erbjuder, vad de har för spetskompetens och om det är prisvärt? Att rollen blir tillsatt på ett snabbt och effektivt sätt är en bra början, men vad mer bör man ha koll på? Så här resonerar vi på Knack.

Äkta samtal leder till ömsesidiga matchningar 

Att du lyckas med din rekrytering innebär att du hittar en matchning mellan två parter som möter varandra i en ny situation för att tillsammans ta sig an utmaningar och komma framåt. Det är en situation som grundar sig på att du och din nya kollega är på samma bana när det gäller uppgifterna som ligger framför er.

Vi menar att förutsättningen för en sådan rekrytering är matchning åt båda håll och öppna samtal som skapar realistiska förväntningar. Och för det krävs en rekryterare som är lika insatt i rollen som sin uppdragsgivare, och som lika mycket drivs av att hjälpa de sökande att hitta rätt, som att hjälpa sin uppdragsgivare att hitta rätt. Det är med det perspektivet som vi på Knack startar vårt arbete vid en rekrytering.

Bättre beslut med en realistisk kravprofil

Vårt arbete börjar med en behovsanalys för att kunna forma en realistisk kravprofil. När helt ny kompetens ska in i verksamheten finns ofta frågor kring vilken kompetens man bör leta efter. Vi vet också  att många företag har långa önskelistor – därför är en viktig del av vårt jobb att hjälpa er att ringa in vad som är viktigast och vilka kompetenser som går att leta efter i en och samma person. Vi håller utkik efter alla de kompetenser som ni drömmer om, samtidigt som vi fokuserar på att identifiera talangernas främsta styrkor. När vi presenterar kandidater för er ger vi en helhetsbild av personerna. På så vis får ni en uppfattning om vad de är bra och mindre bra på. Det innebär att ni kan ta ett mer välgrundat beslut.

Förtroende gör äkta samtal möjliga

I våra samtal med talangerna har vi fokus på deras karriär ur ett större perspektiv, inte bara utifrån just de roller vi har i uppdrag att tillsätta just då. När vi är lyhörda inför deras behov märker vi att de vågar öppna upp sig för oss och vara transparenta i sina funderingar. Vi jobbar noga med att förmedla en känsla av nyfikenhet istället för förhör, eftersom trygga samtal är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig lyckas med din rekrytering.

Kunskap gör att vi kan ställa fler frågor

Föreställ dig att du träffar en intressant person som berättar att hon kan skriva sökmotoroptimerad text – om du då inte själv har förståelse för SEO, vad kan du då fråga för att förstå hur bred eller djup kunskapen är? Att vi på Knack själva har jobbat inom olika roller inom marknad och kommunikation gör att vi kan ställa fler frågor under våra intervjuer, och se fler detaljer och nyanser i svaren vi får. Det är inte ovanligt att de vi träffar också blir mer pratsamma när de märker att vi verkligen förstår vad jobbet handlar om.

Upplevelsen påverkar ert employer brand

Att det är krävande att söka jobb är du säkert medveten om, både för att det tar tid och för att det innebär en hel del ovisshet. Därför har vi metoder för att underlätta för de sökande, för att inte rätt person ska dra sig för att söka, eller senare dra sig ur processen. 

Bland annat sänker vi tröskeln genom att skriva en inbjudande annons med en genomtänkt rubrik som använder den titel som lockar flest relevanta talanger (läs gärna mer hur man kan attrahera rätt kompetens med hjälp av titlar!). Därefter ser vi till att dela upp processen i lagom stora bitar som de sökande orkar med. Vi lägger också tid på att ge återkoppling, pepp och stöd, och vi är måna om hur vi ger besked till alla som inte går vidare i processen. Allt detta påverkar kandidatupplevelsen och därmed ert employer brand.

Lyckas med din rekrytering – tillsammans med oss

Om du behöver utöka ditt team blir vi glada om du ringer oss på 08-408 091 00 eller mejlar oss på hej@knackrekrytering.se. Vi gör allt vi kan för att du ska lyckas med din rekrytering. Några av de roller vi har rekryterat under senaste tid har haft titlar som digital kommunikatör, produktionsledare, marknadskoordinator, projektledare, digital marknadsförare, creative director, marknadschef och digital strateg. 
Vill du först läsa mer om hur en rekrytering går till hos oss? Läs vår beskrivning av processen.