fbpx
Tillbaka till bloggen

Knack rekryterade Akademikerförsäkrings nya digitala team

Akademikerförsäkrings nya digitala team

Akademikerförsäkring tog hjälp av Knack för att bygga sitt nya digitala team. Ett lyckat samarbete som har resulterat i ett helt nytt team bestående av en webbansvarig, en digital kommunikatör och en grafisk designer.

– Förutom att det har sparat oerhört mycket tid att anlita en rekryteringsfirma som vet var de ska leta, har det varit jättebra att ha någon att bolla med. Det finns verkligen en poäng med att använda en mer nischad rekryteringsfirma med rätt kunskap.

Orden kommer från Johanna Montalvo, Chef Kvalitet & Hållbarhet på Akademikerförsäkring, som ser flera fördelar med att anlita en rekryteringsfirma med gedigen kunskap om branschen. 

Koll på roller och vem som passar för jobbet

Även de nyrekryterade medarbetarna intygar att hela processen blir bättre när rekryteraren har förståelse för den specifika rollen och branschen i stort. Sandra Bengtsson, Grafisk Designer, blev kontaktad av Knacks rekryteringskonsult via LinkedIn och nappade på förslaget om att ses.

Jag är jättenöjd med hela processen och all hjälp från Knack att kamma hem det här jobbet. Rollen är helt rätt för mig, det kunde inte bli bättre, säger hon.  

Nathalie Tjernberg, Digital kommunikatör och Marknadsförare på Akademikerförsäkring ser också vägen till nya jobbet som en väldigt positiv upplevelse. 

Knack var extremt skickliga på att läsa mellan raderna och fånga upp vad uppdragsgivaren egentligen var ute efter och hur det matchade mina styrkor som kommunikationsstrateg. Det tror jag bara att någon med bra koll på kommunikationsbranschen klarar av med sådan finess. Även den personliga kontakten har varit väldigt bra. Det märks att Knack är en byrå som drivs av hjärta! 

Öppenhet kring förväntningar 

Fördelen med att bli rekryterad via Knack var känslan av att både uppdragsgivaren och jag som sökande kunde vara helt transparenta redan från början av rekryteringsprocessen, säger Nathalie Tjernberg.

Hon menar på att hon under andra rekryteringsprocesser upplevt en ojämvikt i förhållandet mellan arbetssökande och arbetsgivare och att det kan påverka hur öppna parterna är kring rollen och vad det finns för förväntningar på den.

Det spelet är något som faktiskt riskerar att påverka utfallet. Det som var bra med Knack var att vi hade en opartisk och professionell mellanpart som kunde avgöra om det var en perfekt match eller inte – redan från början.

Stor fördel med nätverksbaserad rekrytering 

Genom sitt stora och aktiva nätverk har Knack kunnat hitta flera passande personer för alla tre rollerna, och de har kommit in på olika sätt och i olika faser av rekrytreringsprocessen. 

Rekryteringar kan se så olika ut. Ibland går det väldigt snabbt, andra gånger kan det ta lite längre tid att landa. Vi lyssnar in vår uppdragsgivare under processens gång och breddar förståelsen för vilka sökande vi ska presentera. Det är väldigt givande att, som med Akademikerförsäkring, få bygga upp ett nytt team som ska lira med företagskulturen och matcha varandra, säger Emelie Färnkvist, rekryteringskonsult på Knack.

Vill du också ha hjälp med rekrytering?

Om Akademikerförsäkring 

Akademikerförsäkring är en försäkringsförmedlare som erbjuder rådgivning, medlemsförsäkringar och tjänster till över 300 000 fackförbundsmedlemmar. Företaget ägs av fackförbunden Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter och Sveriges Farmaceuter. Organisationen är processorienterad och arbetar tillsammans, med kunden i fokus, för att lösa problem och utveckla verksamheten.