fbpx
Tillbaka till bloggen

People People People hittade sin drömmatch i “byråcoachen”

Lotta Saxe, byråchef på Knack, som rekryterat Malin Ingevall, ny Head of People på byrånätverket PPP.
Lotta Saxe, byråchef på Knack, och Malin Ingevall, ny Head of People på byrånätverket PPP.

People People People (PPP) hade tidigare försökt rekrytera rollen som Head of People, utan att hitta helt rätt. Då tog de hjälp av Knacks kompetens, nätverk och erfarenhet och tillsammans kunde de snabbt ro rekryteringen i hamn. 

Om PPP och rekryteringsuppdraget

PPP är byrånätverket med de ambitiösa målen. Bestående av medarbetarägda byråer såsom Spoon, Oh my, Trickle och KIT, arbetar de med kommunikation i olika former och i olika discipliner. Med målet att addera mer än 100 personer till verksamheten de kommande två åren, sökte koncernen en vass Head of People som kunde guida dem på tillväxtresan. En person som kunde jobba nära koncernbyråernas ledningar, coacha och guida i frågor om kompetensförsörjning och utveckling och ha övergripande ansvar för HR- och rekryteringsrelaterade frågor.

– Vi försökte rekrytera på egen hand först, men kände inte riktigt att vi hittade rätt. Vi upplevde att vi behövde få avlastning i rekryteringsprocessen och nå ut till fler potentiella kandidater. Därför kontaktade vi Knack, berättar Anders Ribba, vd på PPP. 

Snabb och träffsäker rekryteringsprocess

När Knack tog över uppdraget startade arbetet med att marknadsföra rollen, kontakta intressanta profiler och intervjua potentiella kandidater. 

– Vi märkte snabbt att det fanns ett stort intresse för PPP och rollen som Head of People i våra nätverk och vi hade lyxen att träffa många spännande människor, säger Lotta Saxe, byråchef på Knack.

Drömmatchen hittades i Malin Ingevall, som har lång erfarenhet av att jobba med kommunikation och ledarskap. Malin drev under de senaste åren sitt eget företag med bland annat coaching för VD:ar och byråchefer, under namnet “Byråcoachen”. Hon har ett starkt engagemang för personlig utveckling och hållbarhet på arbetsplatser. Dessutom föreläser hon inom kommunikation och ledarskap och är kursansvarig på Berghs School of Communication. 

Nu stöttar Malin byråerna inom PPP i alla möjliga arbetsgivarfrågor såsom talangutveckling och rekrytering till ledarskap och arbetsrättsliga frågor. Tack vare hennes tidigare erfarenhet kan hon också bidra till utbildning inom kommunikation, projektledning, personlig hållbarhet, självledarskap och stresshantering. 

PPP är mycket nöjda med rekryteringen och Anders Ribba ser fram emot att se vad koncernen kan åstadkomma med Malin i spetsen. Med en större rörlighet på marknaden och ett högre sug i olika branscher som kräver både mycket tid och energi när det ska rekryteras, är han glad över att Knack lyckades hitta rätt. 

– Lägger man mer tid och har ett större nätverk höjer det sannolikt chanserna för en lyckad rekrytering. Men Knack tillförde så mycket mer än bara det. De ställde rätt typ av frågor från start och utmanade våra tankesätt kring rollen och vad den skulle innehålla. Deras kunskap och erfarenhet ledde fram till ett fantastiskt resultat. 

Spännande väg framåt för PPP

Även Malin är nöjd med rekryteringen och ser fram emot att tillsammans med sina kollegor arbeta både strategiskt och operativt där det behövs. Variationen i behoven gör att så många delar från hennes tidigare erfarenheter, jobb och utbildningar kommer till användning på ett effektivt sätt. Och flera aspekter från hennes egen rekryteringsprocess kommer hon även att ha nytta av i sin nya roll, menar hon. 

– Processen med Knack var smidig, enkel och inbjudande – samtidigt som den var väldigt professionell. När det personliga och professionella mixas ger det en skön känsla i en annars spännande och nervös process. Jag kommer själv att ta med mig vikten av att få information och uppdatering i mitt eget arbete. Det var fantastiskt att känna att jag alltid kunde ringa och få veta var i processen vi befann oss! 

På Knack är vi så tacksamma att ha fått vara delaktiga i rekryteringen av Malin på PPP. Vi önskar Malin och PPP stort lycka till på sin kommande tillväxtresa!

Vill du också ha hjälp med att rekrytera?

Läs mer om rekrytering via Knack eller hör av dig direkt till Knacks byråchef Lotta Saxe. Du når henne på 070-5151928 eller lotta@knackrekrytering.se.