fbpx

Rekrytering, search och headhunting

Rekrytering inom kommunikation, marknad, design och media är Knacks specialitet. Hos oss får du hjälp att hitta rätt person – oavsett om det gäller rekrytering, konsult eller frilansare.

Rekrytering inom kommunikation, marknad och design

Alla som matchar och rekryterar på Knack har själva jobbat i branschen. Det ger oss kunskap om rollerna vi tillsätter och förståelse för de utmaningar som marknadsavdelningar och byråer står inför idag och gör att vi kan göra bra och hållbara matchningar.

Vårt nätverk på över 8 000 yrkesverksamma inom marknad, kommunikation och design är ett resultat av många års jobbade, minglande och sökande efter specialkunskap av olika slag. Och vi delar gärna med oss av det!

Jag upplevde rekryteringsprocessen som väldigt proffsig! Jag fick bra kontakt med rekryterarna på Knack, de var både lyhörda och effektiva i sitt sätt att arbeta.

Ann-Christin Grell Johansson, digital marknadskommunikatör

Vi sköter hela rekryteringsprocessen – eller delar av den!

Vi vet att en rekrytering idag måste gå snabbt. Ofta sköter vi hela rekryteringsprocessen, ibland delar av den. I de flesta fall arbetar vi med search på samma gång som vi lockar sökande genom att sprida annonsen i digitala kanaler. Om rollen inte ska annonseras arbetar vi med diskret headhunting.

Har ni redan annons ute, men ont om tid eller kunskap för att genomföra bra intervjuer för den specifika rollen? Är det ont om sökande? Eller kanske för många för att ni ska hinna plocka fram de bästa? Skulle ni behöva bolla en rollbeskrivning eller fila till en annons? Vi hjälper gärna till med de delar ni inte vill ta själva.

Vi är ditt bollplank!

Utvecklingen inom marknad och kommunikation går fort och det är inte alltid lätt att veta hur mycket man kan kräva av en person, hur en roll bör definieras och vad som kommer att krävas av teamet om ett par år.

Men det finns hjälp att få. Vi bollar gärna dina utmaningar och hjälper dig med att sätta ihop kravlistor, formulera behov och skriva annonser för att säkra upp att du tar in rätt konsult eller gör en långsiktigt smart rekrytering. 

Knacks rekryteringsprocess

1

Kartläggning av behov och önskemål

Grunden till en lyckad rekrytering ligger i förarbetet. Vi designar tillsammans en process som passar er och rollen. För att vi ska få en tydlig bild av de önskemål som rör er framtida medarbetares kunskaper, personliga egenskaper och framtida arbetsuppgifter vill vi träffa dig som beställer en rekrytering. Allra helst besöker vi ert kontor för att få en bra förståelse och känsla för verksamheten, kollegorna och kulturen. 

2

Annonsering, headhunting eller både och?

Kanske har du redan börjat skissa på en arbetsbeskrivning när du kontaktar oss? Vi brukar, efter vårt inledande möte frisera den texten och med hjälp av en copywriter bearbeta den så att den passar målgruppen och kanalen där vi ska annonsera. Vi vill även att rekryteringen ska gynna ert varumärke och arbete med employer brandning. Var vi sprider annonsen beror på vilken typ av roll vi arbetar med. Ibland stärker vi upp med search, och i de fall det inte passar att annonsera ut rekryteringen jobbar vi enbart med search och headhunting. Då söker vi diskret i egna nätverk, drar i de trådar vi tror ger bäst resultat och söker kompetens genom inofficiella nätverk. 

3

Första och andra intervjun

Knack Rekrytering ser löpande över de ansökningar som kommer in och genomför telefonintervjuer med utvalda personer som uppfyller kraven för tjänsten. De personer som passerar den första intervjun träffar vi för en andra intervju. Nu stämmer vi av kunskaper, personlighet och drivkrafter på djupet. Ibland får de mest passande personerna utföra ett praktiskt kunskapstest eller ett case. Testet består oftast i att lösa en eller ett antal uppgifter som tydligt kopplar till den framtida rollens dagliga sysslor.

4

Presentation av personer och tredje intervju

Nu är det dags för er att ses! De sökande som bäst klarat av intervju och tester presenteras för dig. Vi föredrar att presentera dem löpande eftersom de ofta uppvaktas av andra arbetsgivare. Du genomför en intervju och fattar beslut om vilken eller vilka profiler som är mest intressanta. Vi är gärna med som stöd och bollplank inför intervju (om du är ovan att håll jobbintervjuer) och när beslut ska fattas.

5

Referenstagning och avtalsskrivning

Det börjar bli dags att knyta ihop rekryteringen och vi vill ta referenser för att säkerställa att vi har matchat rätt och verkligen hittat rätt person för jobbet. Knack Rekrytering kontaktar den eller de utvalda toppkandidaternas referenspersoner. Samtalet syftar till att säkerställa att vi har fått en korrekt uppfattning av kandidaterna och få svar kring eventuella dubier vi har kring specifika kunskaper eller egenskaper hos de kandidater som kommit längst i rekryteringsprocessen.

Oftast vill våra uppdragsgivare själva sköta löneförhandling och avtalsskrivning med den som ska anställas. Om inte tar vi hand om mötet när det är dags att skriva på anställningsavtalet, då i samråd med dig som beställare av rekryteringen.

Kommunikationen med de som sökt

När vi får förtroendet att sköta en rekrytering för dig ser vi det som en chans att stärka ert employer brand. Självklart ser vi till att alla som har sökt tjänsten eller uppdraget får svar och tydlig information om rekryteringsprocessen. All kontakt är en möjlighet att skapa goda relationer för framtiden! 

Få hjälp med rekrytering

Lotta Saxe, Knack Rekrytering

Ring Lotta!

Vill du ha hjälp med en rekrytering? Jag heter Lotta Saxe och är byråchef på Knack. Kontakta mig så berättar jag mer om vad vi kan göra för dig! 

070-515 19 28
lotta@knackrekrytering.se

Vill du ha vårt tips- och trendbrev?

Vi träffar väldigt många intressanta människor och uppfattar förändringar, trender och tendenser tidigt.

Signa gärna upp dig om du vill läsa om det vi snappar upp!

När du skriver upp dig godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.