fbpx
Tillbaka till bloggen

Vårda ditt varumärke – locka rätt kandidater

locka-rätt-kandidater

För att ditt företag ska kunna locka rätt kandidater gäller det för dig som ledare att förstå vilka attribut som kan inspirera och motivera människor att investera sin tid i just er verksamhet. Att visa att ni månar om personalen och skapar en sund arbetsmiljö som får medarbetarna att trivas, växa och stanna länge. Att ledarskapet på företaget genomsyras av lyhördhet inför de anställdas behov, önskemål och idéer. Det brukar kallas employer branding och innebär att man på ett strategiskt sätt bygger upp sitt företags varumärke, marknadsför och vårdar det både inför blivande och nuvarande anställda.

Locka rätt kandidater med tydlig värdegrund

På dagens arbetsmarknad är värderingar ett viktigt nyckelord. Allt fler söker sig till arbetsplatser vars värderingsgrund samstämmer med deras egen personliga. Vid en rekrytering av nya medarbetare kan det därför vara värt att ställa sig följande frågor:

  1. Hur uppfattas vårt företags varumärke på marknaden?
  2. Vilka ledord arbetar vi utifrån och hur kommunicerar vi ut vår företagskultur för att attrahera de bästa kandidaterna till nyutlysta tjänster?
  3. Hur arbetar vi för att dessa kandidater sedan ska förbli lojala mot vårt företag, stanna länge och rekommendera arbetsplatsen i sina personliga nätverk?

Lägg ner kärlek på dina medarbetare

Har dina nuvarande medarbetare en positiv syn på ert varumärke och era värderingar kommer de sannolikt prata gott om er med andra och fler kommer att söka sig till er som arbetsgivare. Och glöm inte att lägga ner lite extra kärlek på relationen med de som inte går vidare i en rekryteringsprocess. Även om de inte kommer att arbeta hos er ger en smidig och positiv process ett gott intryck, som kommer att gynna er i längden.

Behöver du hjälp med din rekrytering?

Vi på Knack Konsulter & Rekrytering jobbar aktivt med din employer branding genom hela rekryteringsprocessen. Vi är gärna ett kreativt stöd och ett bollplank för er när ni vill rekrytera eller ta in konsult. Tillsammans lyfter vi era värderingar och skapar en annons som lockar rätt kandidater. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Relaterade inlägg

  1. Hand som skriver på laptop.