Titelguide från Knack Rekrytering! - Knack Konsulter & Rekrytering
Tillbaka till bloggen

Titelguide från Knack Rekrytering!

Titelguiden

När vi är ute i branschen och pratar med byråer, företag, jobbsökande och konsulter märker vi ofta att det råder total förvirring när det gäller jobbtitlar. Vad ska man kalla sig för att hitta rätt jobb eller uppdrag: webbredaktör, digital kommunikatör, content manager eller digital copywriter? Vad ska vi ge vår nya medarbetare för titel och hur mycket kan man egentligen kräva av en och samma person?

Att samla titlar och förklara dem är något vi brinner för och lägger mycket tid på. En titel kan innebära många olika saker och titlar kan dessutom variera mycket beroende på både företag och bransch. Vi har tagit fram och uppdaterar kontinuerligt Knack Rekryterings titelguide. Här förklarar vi drygt 160 titlar som vi ser är särskilt aktuella just nu. 

Vi jobbar också vidare med nästa steg, nämligen att kategorisera och försöka styra upp hur vi kan standardisera användandet av titlar. Vi tror att det kommer att hjälpa hela branschen och underlätta för både arbetsgivare och arbetssökande. 

Så, håll till godo, här nedan kan du ladda ner årets upplaga av titelguiden från Knack Rekrytering. Och vill du prata mer om titlar är du varmt välkommen att höra av dig till exempel i chatten! Vi har också ett sporadiskt rum på Clubhouse där vi ofta snöar in på titlar. Följ @lottasaxe och @annakm på Clubhouse så får du upp en notis när vi anordnar ett rum.