fbpx
Tillbaka till bloggen

Career day – möjligheternas dag på Berghs School of Communication 

Lotta, Anna och Emelie på Berghs Career Day

Under Berghs Career Day har vi på Knack träffat massor av ambitiösa, nyfikna och nära färdigbakade studenter som snart är redo för jobb och uppdrag. Vi har speeddejtat growth marketers, digitala strateger, designers, copywriters, art directors, produktionsledare, communications designers och pr-folk. Vilka stjärnor!

– Under den här dagen hålls 1278 möten mellan studenter, byråer, företag och rekryteringsbyråer. Målet är att skapa perspektiv, öppningar och värdefullt nätverkande och så blir det. Vi märker att både studenter och företag blir överraskade över hur mycket dagen ger. Det är faktiskt underbart! säger Li Svärd Edwall, utbildningskoordinator och projektansvarig för Berghs Career Day.

Nya spännande kontakter

Knack arbetar alltid aktivt med att lära känna människor i vår bransch och att spana in i framtiden. Berghs Career Day är ett utmärkt tillfälle att göra just detta. 

– För oss som är nyfikna på utveckling och trender inom vår bransch är det så spännande att lyssna in vad studenterna har för förväntningar och önskningar när det gäller jobb och framtida arbetsgivare. Idag har vi haft glada möten som ger massor av energi. Vi har fått många nya spännande kontakter som vi hoppas får roliga jobb hos våra uppdragsgivare till våren eller hösten, säger Lotta Saxe, byråchef på Knack Konsulter & Rekrytering.

Peyvand Ahmedi på Berghs Career Day

Jag vill jobba i New York – är jag en klyscha?

Berghs Career Day har varit roligare och mindre läskig än jag trodde. Jag har fokuserat på att vara mig själv och peppa mina klasskompisar och även om jag önskar att jag hade hunnit träffa ännu fler företag är jag verkligen nöjd.

Jag är även glad för att jag valde att gå Ad/Copy-utbildningen här på Berghs. Jag gillar hur de lär ut, att utbildningens innehåll speglar hur man jobbar i branschen och mina klasskompisar såklart. Och det kan hända att jag har träffat min framtida arbetsgivare idag.

– Peyvand Ahmedi, Copywriter

Jag vill gärna jobba hos ett företag som gör jorden till en bättre plats

Vilken rolig dag det har varit. Det är så otroligt många byråer, företag och människor här! Jag har blivit positivt överraskad av alla jag har mött.

Mitt mål är att hitta ett jobb som Junior Performance Marketer på ett modigt och nytänkande företag och jag tror kanske att jag har träffat en framtida arbetsgivare här idag. Jag älskar att få sitta och jobba med sök- och kampanjoptimering och andra contentdelar. 

– Vendela Bjurberg, Growth Marketing

Vendela Bjurberg på Berghs Career Day
Anwar Siracha på Berghs Career Day

Idag samlar jag insikter och perspektiv från alla möjliga företag

Det är högt tempo här på Berghs Career Day, men jag är en rätt lugn person så jag känner mig inte stressad. Jag skulle vilja jobba med UX-design med inriktning på ux-research eftersom jag gillar att hitta kreativa lösningar på komplicerade flöden och problem. Det är faktiskt det roligaste med UX-design; mixen av ny teknologi, psykologi och människa.

När jag tänker på mitt framtida arbetsliv hoppas jag att jag får känna mig fri. För mig handlar det inte om att ha miljarder på kontot, utan att vara glad och taggad på att vakna varje dag.

– Anwar Siracha, Digital Design and Strategy

Tack!

Tack Berghs, alla studenter, byråer och företag som tillsammans gjorde den här dagen.