fbpx

Knacks manifest

Knackmanifestet består av 11 ledstjärnor som hjälper oss att leva som vi lär. Vi tycker att goda relationer och förmånen att få hjälpa andra är nyckeln till roliga arbetsdagar och en bra verksamhet. Därför är det viktigt för oss att bjuda in och ta oss tid för både uppdragsgivare och arbetssökande.

Ingen är perfekt. Om vi gör fel, eller missar något, vill vi veta det! Skicka oss ett mail på hej@knackrekrytering.se och berätta vad vi kan göra bättre.

1

Våga vara nyfiken och personlig

För att kunna göra de bästa och mest träffsäkra matchningarna behöver vi känna våra uppdragsgivare och människorna i vårt nätverk. Vi är nyfikna och ställer frågor. Vi är inte rädda för att ställa dumma frågor eller att bli personliga.

2

Dela kunskap

Vi tror på styrkan i kunskapsdelning. Vi tycker om att dela med oss av det vi kan och är bra på! Vi söker ofta lusten att hjälpa till och dela med sig även hos våra konsulter för att de ska kunna tillföra kunskap till de organisationen där de utför uppdrag.

3

Bygg relationer

Varje rekrytering eller konsultöppning är en möjlighet till goda relationer och att bygga varumärke. När en organisation, byrå, myndighet eller företag ger oss förtroendet att hitta en konsult eller ny medarbetare är vi väl medvetna om att all kommunikation som rör uppdraget skapar en känsla av företaget som arbetsgivare och bygger relationer. Vi söker alltid tillfällen att skapa en positiv bild och employer brand!

4

Presentera oväntade lösningar

Oftast har våra uppdragsgivaren ett hum om vilken typ av profil och upplägg de skulle vilja ha. Vi tycker om att hjälpa till att tänka fram smarta lösningar och presenterar gärna människor med lite annorlunda expertis, erfarenhet eller bakgrund än väntat om vi tror att det skulle kunna bli ännu bättre. 

5

Kommunicera ofta och tydligt

Ibland händer saker som gör att rekryteringsprocessen drar ut på tiden. Det kan vara jobbigt för den som väntar på besked. Vi kommunicerar regelbundet med alla, även om det bara är för att säga att vi faktiskt inte har något mer besked att ge just nu.

6

Var ärlig och rak

Vi är engagerade och vill hitta den bästa lösningen för alla parter. Det är viktigt för oss att alla får den information de behöver för att kunna gå vidare, och vi tar även de jobbiga samtalen. 

7

Återkoppla alltid

Varje person som hör av sig till oss är en individ med tankar, drömmar och förhoppningar. Att söka jobb eller uppdrag är en utlämnande process som kan ta mycket energi, det minsta vi kan göra är att se till att alla får svar. I största möjliga mån återkopplar vi personligen, men ibland får vi hundratals ansökningar och det är inte möjligt att ha en personlig dialog med alla. Då förklarar vi det. Alla som haft en intervju med oss får personlig återkoppling.

8

Leta på oväntade ställen

Vi tror på mångfald. Ju fler olika perspektiv som finns i ett team eller på en arbetsplats desto bättre kan teamet prestera. Därför lutar vi oss aldrig tillbaka. Vi jobbar för att vårt nätverk hela tiden ska utökas med fler perspektiv, och vi använder oss av samarbetspartners för att få tips om människor som vi inte redan har kontakt med.

9

Var inte rädd att ifrågasätta och ha fel

Vi har en viktig roll i att säkerställa att uppdragsgivaren vet vad de behöver när de rekryterar eller anlitar en konsult. Vi ställer frågor för att komma till botten med vilka utmaningar personen faktiskt ska lösa. Inte sällan innebär det att vi hjälper till att formulera om rollbeskrivningar eller byta titlar på roller. För att vi ska kunna göra det får vi inte hindras av rädsla att göra fel.

10

Ge alla samma chans

En av våra absoluta grundstenar är vår tro på människors lika värde. För att uppdragsgivaren inte ska påverkas av yttre faktorer presenterar vi i de allra flesta fall anonymiserade profiler i processens första skede.

11

Ha människors bästa för ögonen

Människor har olika behov beroende på vem det är och var hen befinner sig i livet. Ibland kan något som är litet för oss, oavsett om det är positivt eller negativt, ha en väldigt stor betydelse för någon annan. Vi försöker att alltid se den vi har framför oss och göra det bästa för just den personen.

Vill du veta mer om Knacks ledstjärnor?

Knackmanifestet - våra 11 ledstjärnor

Senaste blogginläggen

Följ Knack Konsulter & Rekrytering på LinkedIn för lediga jobb, spaningar och tips!