fbpx
Tillbaka till bloggen

Knack Rekrytering växlar upp – välkommen, Lotta Saxe!

Anna Kleinwichs Magnusson och Lotta Saxe, Knack Rekrytering.

Knack Rekrytering fyllde nyligen fyra år. Det firar vi med att säga varmt välkommen till Lotta Saxe som kliver in i en nyinrättad roll som byråchef. Lotta har en lång bakgrund inom kommunikation och marknad från både kundsidan och byrå, och som lärare på Berghs och Hyper Island. Senast kommer hon från en roll som senior projektledare på digitalbyrån Delorean.

Anna Kleinwichs Magnusson, Knacks grundare och vd, lämnar därmed över byråledarskapet. Vi börjar med att fråga henne – vad är planen framåt?

– Jag har drivit Knack parallellt med systerbolaget Stockholms Skrivbyrå i några år. Nu är det dags för Knack att utvecklas och växa. Tillsammans med Lotta kommer vårt redan starka team kunna hjälpa ännu fler uppdragsgivare och utmana invanda tankesätt. Vi ska fortsätta matcha människor med uppdrag och jobb på ett varmt, snabbt, inkluderande och träffsäkert sätt!

Fullt fokus framåt alltså. Välkommen, Lotta Saxe! Från digitalbyrå till rekrytering och konsultmatchningar inom kommunikation, marknad och design – hur kommer det sig?

– Att matcha grymma människor med jobb har funnits på min bucket list i snart tio år faktiskt. Jag har också varit inne i flera processer med olika rekryteringsbyråer inom kommunikation under den tiden, men har aldrig känt att det har varit en klockren matchning tidigare. Med Knack faller bitarna verkligen på plats. Jag tar med mig mitt nätverk inom branschen, och ser verkligen fram emot att få jobba aktivt med det.

Men byta jobb mitt i Corona-tider, hur tänkte du?

– Att våga hänga på när det känns rätt är viktigt för mig och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte tog den här chansen. Det är en tuff tid för både företag och människor nu, men jag känner mig ändå nästan löjligt optimistisk. Jag är övertygad om att vi kommer att komma ut på andra sidan med ett mer hållbart och digitaliserat samhälle. Knack förstår utmaningarna och behoven hos uppdragsgivare och kandidater, och det gör att vi kan ta rakare och snabbare vägar till rätt matchningar. Samtidigt är vi flexibla och snabbrörliga, och kan lotsa våra uppdragsgivare rätt när förutsättningar och behov förändras fort. Därför vågar jag.

Vad ska bli roligast med ditt nya jobb?

– Att få träffa alla kompetenta människor och hjälpa dem att hitta varandra. Det är fantastiskt roligt att komma in i ett team som verkligen brinner för digital utveckling, kommunikation och sjyssta rekryteringsprocesser – på riktigt. Sen är det en hjärtefråga för mig att jobba för att öka perspektivtätheten i svenskt näringsliv och att hjälpa till att driva förändring när det behövs. Det kommer att fortsätta vara ett viktigt fokus i allt vi gör.

Varför är inkluderande rekrytering viktigt?

– Både studier och erfarenhet visar att grupper där individerna bidrar med olika perspektiv och skilda erfarenheter presterar bättre, så det finns mycket att vinna på att jobba med inkludering i rekryteringen. Kommunikation är en viktig del, men för att talangerna ska trivas och vilja stanna kvar när de har kommit in måste det också finnas ett inkluderande ledarskap i organisationen. Vi vill stötta våra uppdragsgivare i det här arbetet.

Berätta något om dig som inte så många vet!

– Det finns inte så mycket, för jag är helt öppen med vem jag är, på gott och ont, haha. Jag är väldigt spontan och säger hellre ja än nej, vilket bland annat har lett till att jag har jobbat som chaufför under modeveckan i Milano, utbildat mig till aerobicsinstruktör och lärt mig prata portugisiska.

Vill du prata rekrytering och inkluderande processer med Lotta Saxe? Kontakta henne på lotta@knackrekrytering.se eller 070-515 19 28.

I vårt manifest kan du läsa lite om vad som är viktigt för oss i våra processer. Där beskriver vi de ledstjärnor som hjälper oss att leva som vi lär.