fbpx

Digital kommunikatör till Diabetes.se

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Vi söker dig som är en stjärna på digitala medier – som gillar att skriva, föra dialog och skapa innehåll som leder till konvertering. Diabetesförbundet och Diabetesfonden behöver din hjälp med att utveckla och öka närvaron och engagemanget i våra digitala kanaler.

Rollen passar dig som är van att kommunicera med olika målgrupper och som har förmåga att skapa engagemang och uppnå resultat i sociala medier. Det är en fördel om du även är van att leda projekt.

Hos oss kommer du att:

  • Skapa innehåll för digitala kanaler
  • Ta fram en redaktionell plan för sociala medier
  • Sköta och utveckla diabetes.se tillsammans med vår webbyrå
  • Skriva och publicera blogginlägg och nyheter på webben
  • Sköta uppdateringar, föra dialog med följare och skapa kampanjer i sociala medier
  • Producera nyhetsbrev
  • Leta upp och värdera intressanta ämnen att skriva om
  • Anpassa och publicera material från Diabetesförbundets tidning
  • Sätta mål, följa upp och analysera statistik och resultat
  • Omvärldsbevaka

Du är inte ensam. Arbetsuppgifterna genomförs i nära samarbete med två kommunikatörer och övriga medarbetare på kansliet.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att skriva för olika målgrupper. Du klarar enklare bildhantering, kan skriva sökmotoroptimerade texter och har erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringssystem. Du tycker att det är spännande att följa upp och analysera såväl besökares som följares beteenden, liksom resultat av kampanjer.

Du är även van att planera och ta fram relevant innehåll för digitala kanaler som till exempel Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och nyhetsbrev. Om du har kunskaper i videohantering blir vi glada.

Som person är du självgående, strukturerad och pedagogisk. Du har förmåga att se vad som ska göras för att uppnå målen och du gillar att ta ansvar för textproduktion och publicering. Du delar gärna med dig av dina kunskaper till andra medarbetare.

Att jobba hos Diabetesförbundet

Diabetesförbundet och Diabetesfonden har tillsammans ett spännande uppdrag: att göra det lättare att leva med diabetes och verka för en framtid utan sjukdomen. Vi påverkar beslutsfattare, sprider kunskap och erbjuder råd och hjälp till våra medlemmar.

På vår arbetsplats månar vi om en god arbetsmiljö med bra dialog och arbetsglädje. Vi arbetar i team och tar tillvara varandras kunskaper, drivkrafter och vilja till utveckling. Under hösten har vi många spännande projekt på gång. Vi kommer bland annat att genomföra en stor TV-sänd insamlingsgala i samarbete med MTG och TV 3 för att öka allmänhetens kunskap om diabetes och samla in pengar till forskning.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Diabetesförbundet och Diabetesfonden. Vårt mål är att du ska trivas och känna att du utvecklas tillsammans med oss. Nu i sommar flyttar vi till nya lokaler vid Globen.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare med start så snart som möjligt.

Urvalsprocessen sker löpande, så skicka din ansökan så fort som möjligt. För mer information om rollen kontakta Jill Parment, 0703-415111.