fbpx

Strategisk kommunikatör – Botkyrka församling

DEN HÄR TJÄNSTEN GÅR INTE ATT SÖKA LÄNGRE

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Brinner du för kommunikation och samhällsengagemang? Skulle du trivas i en roll där du arbetar både strategiskt och operativt? Botkyrka församling söker nu en allsidig strategisk kommunikatör, som vill leda kommunikationsarbetet och vara med och göra verklighet av församlingens vision.

Som strategisk kommunikatör kommer du att:

  • utveckla och genomföra övergripande interna och externa strategier för kommunikation 
  • ta fram, planera och genomföra kommunikationsplaner och riktade satsningar
  • i samarbete med teamet sköta webbpublicering och sociala medier
  • leda kommunikationen kring större projekt
  • hantera presskontakter.

I den här rollen har du budgetansvar och arbetar nära kyrkoherden med kommunikationsfrågor. Du deltar även aktivt i ledningsgruppsmöten och leder och fördelar arbetet inom församlingens kommunikationsteam. 

Som strategisk kommunikatör blir du en viktig del av församlingens verksamhet. Du kommer att nätverka aktivt med olika samhällsaktörer och delta i stiftsorganisationens nätverksträffar, eventuella stödträffar och delta i nätverksträffar på regional nivå inom Svenska kyrkan.

Vi tror att du:

  • har gedigen erfarenhet av att arbeta strategiskt med kommunikation
  • är van vid att planera och genomföra kommunikativa satsningar
  • är van vid att kommunicera med olika målgrupper, följa grafiska riktlinjer och anpassa stil och ton
  • har en naturlig förmåga att nätverka och bygga relationer med olika aktörer
  • är en trygg ledare som kan fördela arbete.

Om jobbet

Anställning: Heltid, tillsvidare.

Arbetsplats: Botkyrka församling i Tumba, med viss möjlighet till distansarbete.

Start: Efter sommarsemestrarna eller enligt överenskommelse.

Förmåner: Semester, pension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Om teamet

I församlingen jobbar runt 70 anställda, och under sommarsäsongen blir de fler. Stämningen är varm och trevlig, och du kommer att jobba nära framförallt kyrkoherden och de två kommunikatörer som redan jobbar där. Du blir arbetsledande för teamet och rapporterar till kyrkoherden.

Om Botkyrka församling

I Södra Storstockholm finns Botkyrka församling som inkluderar områden som Alby, Hallunda och Fittja samt Tumba och Tullinge. I församlingen finns villaområden och miljonprogram, stadsmiljöer och landsbygd. Här möts och bor människor från alla delar av världen. Botkyrka församling har fyra distrikt, sex kyrkor, två kyrkogårdar och en religionsneutral begravningsplats. 

Om Knacks rekryteringsprocess

Mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer och aktuell forskning visar att blandade team presterar bättre än homogena. Knack uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och vi använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Sök direkt om du är intresserad!

Om du tror att rollen passar dig, sök gärna direkt, eftersom vi genomför intervjuer löpande. Du behöver inte skriva något personligt brev men vi blir glada om du svarar på några frågor på nästa sida och skickar med en länk till LinkedIn-profil och/eller cv.

Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Lotta Saxe på lotta@knackrekrytering.se.