fbpx

Ledare till Stockholms Filmskola

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Vi söker en trygg och inspirerande ledare med bred kunskap inom filmproduktion. Som ledare för Stockholms Filmskola tar du över ansvaret för skola, elever, lärare och personal när nuvarande rektor går i pension. Vi söker dig som vill driva och utveckla pedagogiken, hylla kreativiteten, värna hantverket och lyfta våra framtida filmskapare! 

Stockholms Filmskola erbjuder grundläggande utbildning, flera kortare kurser och en internationell utbildning, allt med fokus på praktisk filmproduktion. Vi lägger stor vikt vid berättelsen inom alla yrkesområden och vill att våra studenter får god grundutbildning inom manus, regi, foto, redigering, ljud, produktion och efterbearbetning.

Dina uppgifter som ledare för skolan

Du driver skolan och ser möjligheter att utveckla verksamheten och utbildningarna. Du är ytterst ansvarig för kvalitet och resultat som rör utbildningarna och ser till att skolan är en trygg och inkluderande plats. Dessutom ingår att:

 • Vara ett pedagogiskt stöd för lärare och gästföreläsare
 • Vara ansvarig för planering och schemaläggning
 • Designa och planera nya kurser
 • Ha kontakt med myndigheter och se till att skolan följer rådande regler och rutiner
 • Ansvara för skolans budget och för avtal med underleverantörer
 • Kalla till och hålla utvecklingssamtal och möten med lärare och personal
 • Hålla antagningsintervjuer och ha avstämningar med eleverna under deras tid på skolan
 • Arbeta för en trygg och inkluderande skolmiljö
 • Delta i styrelsemöten

Pedagogisk och kreativ ledare

Skolan har ca. 50 elever och 10 timanställda lärare. I ditt team finns en assistent, en produktionsledare/kommunikatör och en teknikansvarig. Lärarna är timanställda. Skolan är en ideell förening med stora ambitioner, så det är viktigt att du drivs av att få andra att växa och att du har ett gediget intresse för film – som uttryckssätt och hantverk.

Som skolans pedagogiska och konstnärliga ledare har du nära kontakt med elever och lärare och du deltar aktivt i vissa delar av utbildningen. Du är delaktig i att skapa och planera elevprojekt och övningar tillsammans med lärare. Dessutom läser du de flesta manus som skrivs, handleder vissa projekt och ser elevernas filmer för att få inblick i deras utveckling och kunskaper. Eleverna är unga vuxna och ibland behöver du gå in och vara ett stöd under intensiva produktionsperioder, och vara engagerad i medgång och motgång.

Chef för lärare och övrig personal

Du är chef för lärarna och övrig personal på skolan och rapporterar till skolans styrelse. På skolan finns lärare och personal som kan skolan och har koll på de flesta delarna av verksamheten, så du har stöd av ditt team.

Det är viktigt att våra studenter får förståelse för och kontakt med filmbranschen genom regelbundna föreläsningar och schemalagda praktikperioder inom etablerade företag och institutioner. Vi anordnar evenemang, föreläsningar och filmvisningar och arbetar hela tiden hårt för att våra elever ska bli eftertraktade medarbetare i branschen!

Vem är du?

Vi tror att du är en naturlig ledare som är tydlig, engagerad och varm. Du tycker om att se andra utvecklas och har ett coachande sätt. Dessutom är det bra om du har:

 • erfarenhet av filmproduktion och inblick och intresse för filmskapandets alla delar
 • haft ansvar för både kreativa processer, budget och medarbetare
 • förmåga att prioritera och få saker gjorda, även när det är många som ropar
 • goda kunskaper i svenska och engelska

Om beskrivningen ovan passar in på dig och om du har lust att ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla och synliggöra (i våra ögon) stans bästa filmskola, är du varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande, så ansök redan idag!

Start: i mitten av augusti

Omfattning: heltid

Arbetsplats: Stockholms Filmskola, Karusellplan 13 i Hägersten

Om Stockholms Filmskola 

Vi gör film. Stockholms Filmskola grundades 1984 med tanken att det behövdes en skola som fokuserar helt på praktisk filmproduktion. Stockholms Filmskola, org.nr. 802014-4187, drivs av Stockholms Filmskolas ideella förening och det är föreningsmedlemmarna som formar skolan och utbildningen. Vi är stolta över studentinflytandet och har våra studenter med som representanter på styrelsemöten. Tillsammans med föreningen och studenterna utvecklar vi den skola vi vill ha idag och imorgon.

Mer om skolan: https://stockholmsfilmskola.com/