fbpx

Content writer för webb och sociala medier – Konsultuppdrag 4 mån

Vi söker en content writer med journalistådra som vill använda sin kunskap till att utveckla Mitsubishi Electrics närvaro i digitala kanaler och sociala medier.

Som skribent är du nytänkande, självgående och stilsäker. Du gillar att lätta upp komplexa produkttexter om exempelvis tunga värmepumpar, och är bra på att få ur dig texter. Du kan snabbt kan sätta dig in i tekniska produkter och vågar ställa de där ”dumma frågorna” när du intervjuer experter och sakkunniga. Som content writer är du van att skriva SEO-texter och rör dig hemvant på digitala plattformar.

Konsultuppdraget är ett fyra månader långt föräldravikariat om 80% med start i mitten av december. Det finns möjlighet att kombinera arbetet på kontoret cirka 2 dagar i veckan med distansarbete.

Om rollen som Content writer

Hos Mitsubishi Electric får du stort utrymme att komma med idéer och påverka utvecklingen av innehåll och tonalitet. Du kommer att arbeta nära marknad i ett litet och energifyllt team där du kommer att få utveckla och stärka närvaron i digitala kanaler. Till årsskiftet lanseras även en ny hemsida som du ska få producera content till.

Typen av content varierar och du kommer få möjlighet att producera case, intervjuer, produktlanseringar, pressreleaser, ”fun facts”, kortare texter för kampanjer och längre redaktionella texter som blogginlägg.

För att trivas i konsultrollen bör du tycka om att ta kontakt med folk och ha ett journalistisk tänk. Du uttrycker dig obehindrat i text på svenska och kan sätta dig in i rollen snabbt om du har erfarenhet av att agera beställare mot externa byråer.

Enligt vår önskelista har du koll på följande digitala verktyg:

WordPress

Google Analytics

Nyhetsbrev i Apsis

LinkedIn

Facebook

Om Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric är världsledande inom Värmepumpar & Luftkonditionering för bostäder, kontorslokaler och industrilokaler. Värmepumpar & Luftkonditionering ger enastående resultat i de vitt skilda klimat som finns i Japan. Våra ingenjörer arbetar med att utveckla mycket sofistikerade och hållbara enheter och system, som klarar av kontinuerlig drift i nästan alla naturliga klimatvillkor i världen. Varje produkt är ett litet underverk i sig som kan drivas i åratal med lågt buller, energieffektiva prestanda och minimal miljöpåverkan.

Om uppdraget

Uppdragets omfattning är 80% och påbörjas i mitten av december. Det pågår fram till slutet av april med möjlighet till förlängning. Sök redan idag då intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!