fbpx

Visuell designer till Visual Art

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Som visuell designer hos oss skapar du digital kommunikation, både självständigt och i nära samarbete med copywriter, motion designers, frontend-utvecklare och andra. Du har god erfarenhet av att ta fram och förmedla budskap, idéer och känslor genom digital och visuell design för olika digitala kanaler. Tillsammans med teamet blåser du liv i idéer som utmanar det vanliga! Visual Art tar tillsammans med sina kunder fram digitala tjänster, strategier, koncept, design, animation och film för Digital Signage, Digital Out of Home, sociala medier, webb, och mobiler. Målet är att skapa bra kundupplevelser och förenkla den dagliga verksamheten.

Utforma koncept och visuell design för en konsekvent kundupplevelse

Rent konkret kan du snabbt skissa, visualisera, prototypa och testa digitala servicelösningar i både tidiga och sena utvecklingsstadier för att säkerställa en konsekvent upplevelse.

Din hantverkskunskap märks i hur du arbetar med färg, form och komposition. Du är helt enkelt en mästare på grafiska detaljer och ser snabbt hur de bidrar till helheten. Du har god erfarenhet att skapa wireframes och storyboards. Med din gedigna erfarenhet är du van vid att ansvara för koncept och visuell design i olika projekt och du förstår hur tonalitet, text och ordval påverkar användarupplevelsen.

Rådgivare och inspiratör

Du ansvarar för att bygga kundpresentationer i PPT och känner dig trygg med att pedagogiskt argumentera för värdet av din design och kan motivera dina designbeslut. Du har god vana av att jobba med kundresor och håller gärna workshops med kunder eller definierar uppdrag för nya och potentiella kunder.

För att trivas i rollen tror vi att du:

  • Har relevant utbildning för rollen
  • Har relevant erfarenhet som visuell designer eller art director i digitala kanaler
  • Är en nyfiken och idérik problemlösare med kreativt och konceptuellt tänkande
  • Har mycket god kunskap i Sketch, Photoshop och InVision
  • Har god kunskap i After Effects
  • Har erfarenhet av att kreera hållbara idéer som har substans och som du gärna visar oss i din portfolio
  • Har kundförståelse och erfarenhet av att skapa och hålla presentationer PPT
  • Har en pedagogisk förmåga som du använder för att förklara, pitcha och sälja in våra lösningar
  • Kan arbeta på svenska och engelska

Vi räknar med att du håller dig uppdaterad med de senaste teknikerna och trenderna inom ditt fält och redo att dela dina kunskaper och tankar med både kollegor och kunder.

Om Visual Art

Visual Art är en digital fullservicebyrå med passion för människor, kreativitet, design och teknik. Genom att kombinera kreativa talanger med teknisk expertis har vi sedan 1997 skapat digitala kommunikationslösningar, för såväl svenska som internationella kunder inom vitt skilda affärsområden. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och vi har verksamhet i Norden, Tyskland och USA. Våra medarbetare har goda förmåner och vi är totalt 140 hjälpsamma kollegor som stöttar varandra i vårt dagliga arbete.

Arbetstid

Heltid. Vikariat på 18 månader. Möjlighet till fast anställning sedan.

Arbetsplats

Vasastan i Stockholm.

Tillträde

Omgående. Tillsättning av tjänsten kommer att ske snabbt så vänta inte med att skicka in din ansökan om du är intresserad.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att få titta på ditt CV och portfolio.