fbpx
Tillbaka till bloggen

Längtar du efter en förändring?

Längtar du efter en förändring

Sommarledigheten är ett perfekt tillfälle för reflektion. Var befinner jag mig just nu och vart är jag på väg i mitt yrkesliv? Ska jag stanna eller lämna? Vågar jag kanske ge upp det trygga invanda för att istället satsa på något nytt, oförutsägbart och utmanande?

Det är först när vi kopplar av och har tid att tänka som funderingarna om att skapa förändring i karriären ofta tar form. Här kommer några tips till dig som befinner dig i en förändringsprocess.

  1. Analysera din nuvarande arbetssituation. Kommer du till din rätt på din nuvarande arbetsplats? Har du kompetensen som krävs i din roll eller strävar du kanske efter att avancera inom företaget och behöver kompetensutveckling? Finns det någon kurs, internt eller externt, som du kan anmäla dig till i höst för att höja dina kunskaper? Behöver du boka in ett möte med din chef där ni diskuterar din framtid på företaget? Eller känner du dig helt enkelt färdig på jobbet och vill söka dig vidare till nya utmaningar?
  2. Om du bestämt dig för att byta jobb: sondera terrängen. Hur ser arbetsmarknaden ut? Vilka roller efterfrågas? Vad kan du tänka dig att arbeta med – och vad vill du absolut inte göra? Vad känns som ett lustfyllt nästa steg?
  3. Gör upp en tidsplan. Var vill du vara om ett år? Om fem år? Åt vilket håll vill du utvecklas? Vilka steg behöver du ta för att uppnå dina mål inom denna tidsram?
  4. Gör en DISC-analys. Här analyseras dina personliga egenskaper, drivkrafter och kommunikationsstil som ge dig värdefull insikt i vilka roller som du kan blomstra i och i vilka sammanhang du bäst kommer till din rätt. Ett utmärkt verktyg för dig som vill få större självkännedom. Du kan utföra en DISC-analys hos oss på Knack. Vi följer alltid upp med ett samtal om hur analysen bäst kan tydas och användas för att hjälpa dig vidare i arbetslivet.
  5. Gör dig själv karriärklar. Vässa ditt CV. Uppdatera din profil på LinkedIn. Inspektera ditt personliga nätverk – vilka känner du som skulle kunna vara en dörröppnare till nya jobbmöjligheter? Gå med i nätverk, mingla och släng ut krokar. Svara på jobbannonser (under ledigheten är det oftast färre sökande och därmed mindre konkurrens om jobben) och skicka spontanansökningar till de företag som du tycker verkar extra spännande.
  6. Följ Knack Rekrytering på LinkedIn för att hålla koll på våra aktuella tjänster. Du är även varmt välkommen att skriva in dig i vår kandidatbank så att vi kan kontakta dig om det dyker upp jobb som passar dig. Eller kontakta oss om du vill prata om nästa steg. 

Lycka till!

Relaterade inlägg

  1. Skriv in dig hos Knack