fbpx
Tillbaka till bloggen

Från Barcelona till Knack – Barbara är här!

Barbara Bender i Stockholm

Knack Rekrytering har gjort det vi gör allra bäst – vi har rekryterat en ny kollega. Vi har extremt höga förväntningar på oss själva och litar blint på vår förmåga att hitta rätt person. Barbara Bender heter stjärnskottet som har slagit ner hos oss på Södermalmstorg. 

Hej Barbara!

Välkommen! Vi är så otroligt glada att du är här. Hur hittade du till Knack?

Hej och stort tack! Underbart att få jobba med ett så kreativt och vasst team! Anna Kleinwichs Magnusson har funnits i mitt nätverk i över 20 år. Så när jag nyligen flyttade hem till Sverige efter många års arbete utomlands visade det sig att Knack Rekrytering växer och blommar – och behövde mig! Det var helt enkelt perfekt timing, både för Knack och för mig. De bästa rekryteringarna fungerar så: en win-win situation skapas.

Dina föräldrar är argentinska, är du lika eldig som carne asada?

Haha…! Nja, jag är nog ganska lugn av mig. Men jag har oftast energi kvar, även efter tuffa dagar eller perioder. Och så måste jag tillägga, nu när du tagit upp argentinsk mat… att carne asada är utsökt! Ett måste för köttälskaren.

Vilka egenskaper gör dig till en bra rekryteringskonsult?

Framförallt är jag genuint intresserad av människor. Och så har jag god insyn i vilken typ av kompetens som företag och organisationer behöver i dagens digitala kommunikationssamhälle. Det är alldeles fantastiskt att uppleva hur en god matchning faktiskt förändrar människors liv till det bättre! Både för arbetsgivare och kandidater. Att veta att man har kunnat bidra till det … ja, det är ovärderligt.

För att bli lite rekryteringsnördig: är du blå, röd, gul eller grön?

Heheee… jag har en hel del grönt i mig och ser mig själv som stabil och tålmodig, men jag är självklart färgglad som alla människor. Det är inte så enkelt som att säga att någon är grön, röd, gul eller blå. Vi har alla en kombination av färgerna och människan är komplex till sin natur. Färgerna som vi får fram i personlighetsanalyserna hjälper oss att lägga ett begripligt pussel över hur olika människor tenderar att fungera i olika situationer och ger oss rekryterare en bild av vilken professionell omgivning som hjälper kandidaten att ta fram sitt bästa jag. Kandidaten får alltid ta del av analysen och vi går igenom resultaten tillsammans med hen då vi jobbar med transparenta och konstruktiva rekryteringsprocesser.

Du har nyss flyttat hem från Barcelona – vad tar du med dig från den spanska arbetskulturen?

Min kombinerade erfarenhet från internationell och svensk arbetsmarknad är att professionella relationer i grunden är mänskliga relationer som måste vårdas för att växa sig starka. Produktivitet kan mätas på olika sätt, men den mänskliga faktorn är grundläggande för att skapa starka varumärken, hållbar produktivitet och sprudlande arbetsplatser. Det är därför väl genomförda rekryteringar är så viktiga.

Vad har du saknat mest med Sverige?

Familjen, vänner och naturen. Och filmjölk! Det är märkligt att filmjölk inte finns i butiker utanför Skandinavien, oj vad jag har saknat det under alla mina frukostar utomlands.

Vilken är din bästa intervjufråga?

Varje kandidat är unik, och att få varje person att känna sig bekväm och trygg under en intervju är viktigt för mig eftersom det är då vi tillsammans kan skapa ett genuint samtal och se hur personen bäst kan matchas med en tjänst. Det handlar om ett möte mellan två människor, och jag anpassar frågorna efter tjänsten som ska tillsättas och personen jag möter.

Om du fick knacka på hemma hos vem som helst – vem väljer du att besöka då?

Oj svår fråga. Jag skulle ju kunna säga Nour El-Refai, Lars Lerin eller Madonna, eller någon annan berömd person som jag är nyfiken på. Men sanningen är att jag helst skulle se att hela min släkt och familj som är utspridd över världen skulle knacka på hos mig så att jag kan bjuda dem på en smarrig middag med carne asada!

Vill du låta Barbara genomföra nästa rekrytering hos er? Kontakta henne på barbara@knackrekrytering.se eller 0722-24 88 10.  

Relaterade inlägg