fbpx

Digital kommunikatör till Bilbo

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Vi söker dig som är van vid att skriva olika typer av texter för digitala kanaler. Hos den nischade reklambyrån Bilbo kommer du att skapa innehåll som stärker kundernas varumärken och växer deras affär. Du blir en del av ett kreativt team och arbetar med kunder som verkar inom läkemedelsbranschen.

Rollen som digital kommunikatör

Bilbo är en byrå på Riddarholmen i Stockholm som stärker varumärken med säljdrivande kommunikation inom läkemedel och hälsa. Skrivandet är ditt huvudsakliga verktyg, och du får stor användning för dina kunskaper inom content marketing, SEO och sociala medier. Som digital kommunikatör hos Bilbo kommer du att:

  • skriva texter av olika slag
  • kommunicera med olika målgrupper på webb, i utskick och andra digitala kanaler
  • utifrån målgrupp och kommunikationsplan skriva texter anpassade till kanal och placering, som exempelvis stories, banners eller SoMe-flöden
  • vara en del av ett kreativt team som arbetar fram koncept, budskap och kampanjer
  • samla in underlag för målgruppsanalys, göra research och genomföra intervjuer med experter
  • publicera innehåll på webb och i andra digitala kanaler
  • ha löpande kontakt med Bilbos kunder kring kampanjer, contentplanering och resultat

Du kommer även att vara delaktig i att ta fram kommunikationsplaner och att se till att dina delar genomförs och följs upp. Det är bra om du har arbetat i SoMe Business Manager för att kunna följa upp och analysera resultat.

Önskad kunskap och erfarenhet

För att kunna skriva texter som bidrar till att nå satta mål behöver du förstå kundernas utmaningar och mål och ha kunskap om hur du anpassar budskap och tonläge till målgrupp och kanal. Du är nyfiken på beteenden och på hur människor rör sig på olika digitala plattformar. Du har förmodligen redan jobbat med content marketing och kan på ett tydligt och trovärdigt sätt hjälpa våra kunder att förstå och lära sig mer om hur de kan börja använda digitala lösningar som komplement till tidigare medieplanering.

Vi hoppas att du har:

●  erfarenhet av att skriva slagkraftig copy och seo-texter

●  kunskap om Content Marketing som marknadsföringsmetod

●  god förmåga att skriva på svenska och engelska

●  intresse för försäljning och nyfiken på köpbeteenden i digitala kanaler

Vi tror att du är drivande, inspirerande och prestigelös. Du har lätt för att prioritera och få saker ur händerna och gillar att arbeta i team. Om du har jobbat inom läkemedelsbranschen eller någon annan reglerad bransch, är det en fördel, men inte ett krav.

Om tjänsten

Omfattning: tillsvidareanställning på heltid

Arbetsplats: Kontoret på Riddarholmen i Stockholm, med möjlighet till visst distansarbete

Start: Så snart som möjligt

Sök direkt om du är intresserad!

Om rollen passar dig, sök gärna direkt, för vi genomför intervjuer löpande. Vi uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Vi som driver och jobbar på Knack Konsulter & Rekrytering är övertygade om att en mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer. Aktuell forskning visar också att blandade team presterar bättre än homogena.