fbpx
Tillbaka till bloggen

Om vikten att vara nyfiken

En rekryteringskonsult är alltid uppmärksam på olika personlighetsdrag – uppdragsgivare har ibland specifika önskemål om hur nästa kollega ska vara, och olika roller kräver olika typer av personlighet. Någonting som är gemensamt för i stort sett alla roller vi rekryterar, är vikten av att vara nyfiken. Det är som tur är ett personlighetsdrag som våra kandidater ofta har. Perfect match!

Eftersom vi på Knack Rekrytering ofta tillsätter digitala roller är det en stor fördel om våra kandidater är nyfikna på och hänger med i den digitala utvecklingen. Ofta är det till och med en förutsättning för att vara en av de bästa i sin yrkeskategori. Viljan att utvecklas och bli bättre kan ibland till och med vara viktigare än kunskaperna i sig. 

Genuint intresse skapar nyfikenhet 

Kunskap brukar föda nyfikenhet och sug efter fortsatt utveckling. Vi presterar och trivs såklart som bäst när vi får arbeta med det vi känner ett naturligt engagemang och nyfikenhet inför. Vi som rekryterar vill helst upptäcka de kandidater som visar ett genuint intresse för en roll, en bransch eller ett fenomen.

Vårda nyfikenheten, annars dör den

Nyfikenheten är en stark drivkraft och något att vara rädd om. En nyfiken medarbetare som inte får möjlighet att växa sin kunskap kan förvandlas till oangagerad och uppgiven. Den som tappat sin nyfikenhet och känner sig oinspirerad på jobbet kan faktiskt behöva fundera över om det är dags att söka sig vidare. Till en plats där inspirationen kommer åter.  

Nyfiken rekryterare = bra rekryterare

Som vi redan vet krävs det två för att dansa tango, och en lyckad rekrytering är inget undantag. En bra intervju handlar lika mycket om inställningen och prestationen hos den som intervjuar, som hos den som blir intervjuad. Nyfikenhet är en superviktig egenskap hos en framgångsrik rekryterare. Är du inte genuint intresserad och nyfiken på kandidaterna du pratar med, är det svårt att få till en bra intervju, och ännu svårare att få till en lyckad rekrytering. 

Med den insikten i bakhuvudet är vi på Knack alltid uppmärksamma på nyfikenheten – lika mycket i oss själva som i våra kandidater. Får vi dessutom jobba för en kund där nyfikenhet driver bolaget framåt, då är vi överlyckliga. 

Är du nyfiken på oss? Hör av dig på hej@knackrekrytering.se så pratar vi mer om det vi brinner för mest  –  att tillsätta digitala tjänster inom marknad, kommunikation och media. 

Relaterade inlägg