fbpx

Skribent/webbredaktör till arkitektbyrå på Söder

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

ÅWL Arkitekter befinner sig i en spännande och intensiv förändringsperiod där vi breddar och stärker vårt erbjudande inom stadsutveckling. Därför behöver vi stärka upp vår kommunikationsavdelning!

Vi söker en driven skribent, en nyfiken kommunikatör och van webbredaktör – allt i samma person. Du har bred erfarenhet av internt och externt kommunikationsarbete och älskar att skriva olika typer av texter.

Din roll som skribent och webbredaktör

Ditt uppdrag är att skapa innehåll (artiklar, reportage, nyheter, blogginlägg) för publicering i alla våra kanaler, interna och externa. Målsättningen är att öka ÅWLs synlighet både bland existerande och nya uppdragsgivare och att utveckla varumärket ÅWL genom bra kommunikation. 

Med stöd i vår varumärkesplattform producerar och utvecklar du innehållet på vår webbplats, vårt intranät och i sociala kanaler. VI har många spännande historier att berätta så vi hoppas att du kan nosa upp dem och forma dem till spännande läsning. 

Dina uppgifter kommer i första hand omfatta textproduktion och relaterade arbetsuppgifter. Du kommer att:

 • Nyhetsvärdera, göra research, sätta vinklar och intervjua. 
 • Skriva pressreleaser
 • Skriva artiklar och nyheter och publicera dem på webben och skapa engagemang i sociala medier.
 • Skriva nyheter till intranätet, från korta notiser till längre reportage som skapar stolthet och kunskap om medarbetare och projekt. 
 • Driva företagets närvaro i sociala medier
 • Upprätthålla och underhålla en publiceringskalender

Din roll innefattar även en del projektarbete. Du kommunicerar till exempel kring förändringsarbeten inom bolaget och stöttar våra arkitektteam med att beskriva koncept och projekt och sätter texter till upphandlingar och tävlingsbidrag. 

Vi söker dig som:

Du har en relevant utbildning från högskola/universitet eller motsvarande inom media- och kommunikation och 3-4 års erfarenhet av att ha arbetat med kommunikation och innehåll för sociala medier. Vi hoppas också att du som söker: 

 • Är en vass skribent med känsla för god och tydlig kommunikation.
 • Är van vid att arbeta med webb och andra digitala kanaler
 • Har förståelse för hur varumärken och tonalitet kommuniceras i både i skrift och visuell kommunikation. 
 • Har ett öga för form och bild.
 • Har lätt för att få ur dig texter och lätt för att prata med folk.
 • Behärskar engelska i tal och skrift. 

Det är ett plus om du är nyfiken på arkitektur och stadsbyggnad!

I rollen som Kommunikatör rapporterar du till ÅWLs kommunikationschef, och ingår i kommunikationsavdelningens team. Du är placerad i Stockholm och reser ibland till vårt kontor i Norrköping.

Om ÅWL Arkitekter

ÅWL Arkitekter är ett arkitektkontor som arbetar med hus- och landskapsarkitektur. Företaget startades 1983 och har idag drygt 100 arkitekter, landskapsarkitekter, inredningsarkitekter och ingenjörer. Vi har lång erfarenhet av att rita bostäder, hus och livsmiljöer, från koncept till färdig bygghandling. Vi har kontor i både Stockholm och Norrköping.

Omfattning: Heltid/Deltid
Placering:Stockholm
Tjänst:Tillsvidare (6 månader provanställning)
Startdatum: Vi intervjuar löpande för att kunna tillsätta tjänsten så snart som möjligt

Vill du söka?

Ansök via vårt formulär. Intervjuer sker löpande. Kontaktperson: Anna Kleinwichs Magnusson, anna@knackrekrytering.se.

Varmt välkommen med din ansökan!