fbpx

Strategisk digital kommunikatör – ICA Gruppen

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Är du en erfaren, nyfiken och strategisk kommunikatör som är proffs på att skriva engagerande, målgruppsanpassade texter till redaktionella och sociala kanaler? Vill du vara med och bygga förtroende för ett av Sveriges mest kända varumärken, och samtidigt förmedla rätt bild till omvärlden av ICA som företag?

Det här är en nyckelroll med stort eget ansvar, och du blir en del av ett engagerat, drivet och kompetent team som ansvarar för externa relationer inom ICA Gruppens Corporate Communications.

De digitala kanalerna är navet i kommunikationen mot medarbetare, press, analytiker och andra intressenter, och i dagens snabbt föränderliga medielandskap behöver de ständigt utvecklas och förbättras.

ICA Gruppen är inne i en spännande fas av innovation och digitalisering och nu letar vi efter dig som vill vara med på den resan!

Som strategisk digital kommunikatör på ICA Gruppen kommer du att

 • ansvara för att underhålla och producera nytt innehåll på icagruppen.se
 • skapa innehåll för sociala kanaler, främst med fokus på LinkedIn
 • skriva SEO-anpassade texter och artiklar, inklusive native-artiklar
 • följa upp effekter av ditt innehåll, optimera räckvidd och konvertering
 • kontinuerligt jobba med målgruppsanalys och -anpassning
 • ta action på kvantitativ och kvalitativ data som du får ta del av
 • hjälpa andra redaktörer att använda rätt tonalitet och jobba mot uppsatta mål.

För att trivas i rollen tror vi att du

 • har stor erfarenhet av en liknande roll och av corporate communication på ett större företag
 • är en skicklig skribent med god språkkänsla och koll på SEO
 • har jobbat som webbredaktör eller liknande så att du är van att jobba i CMS (har du redan erfarenhet av Optimizely är det ett plus)
 • är van att kanal- och målgruppsanpassa innehåll samt att jobba med uppföljning och analys
 • har känsla för vilken typ av innehåll som passar bäst i olika sammanhang.

Vi tror att du gillar att nätverka och ha många kontakter internt på bolaget, du är typen som har örat mot marken och snappar upp saker att skriva om.

Du tycker att det är kul med en arbetsplats där det går undan, du får ta ett stort eget ansvar och du har stora möjligheter att påverka.

Om jobbet

Anställning: heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Start: så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Arbetsplats: det nya fina ICA-huset i Frösunda.

Arbetsform: ett par fasta dagar i veckan på kontoret med kollegorna och möjlighet att jobba hemifrån andra dagar.

Här kan du läsa mer om att jobba på ICA Gruppen och vilka förmåner som finns.

Kort om ICA Gruppen

ICA Gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet.

Teamet

I ditt närmaste team har du fem kollegor inom press och public affairs, och ni rapporterar till Louise som är chef för externa relationer och public affairs.

Andra närliggande team är Digital & Tech samt kollegorna som jobbar med kommunikation i ICA Gruppens interna kanaler.

Du har också nära samarbete med till exempel HR, CR (corporate responsibility) och andra inom gruppen.

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss inom ICA Gruppen? 

Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. 

För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. 

När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. 

Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Om Knacks rekryteringsprocess

Mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer och aktuell forskning visar att blandade team presterar bättre än homogena.

Vi uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Sök direkt om du är intresserad!

Om du tror att rollen passar dig, sök gärna direkt, eftersom vi genomför intervjuer löpande.

Vi vill gärna se exempel på saker du har skrivit tidigare, och vi blir glada om du svarar på några frågor på nästa sida och skickar med antingen en länk till LinkedIn-profil eller cv.

Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Emelie Hansén på emelie@knackrekrytering.se.