fbpx

Marknadschef till Astma- och Allergiförbundet

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Gillar du att inspirera andra och ha ditt finger med i spelet i många delar av verksamheten? Till Astma- och Allergiförbundet söker vi en marknadschef med erfarenhet från roller med personal- och budgetansvar och förståelse för möjligheter och utmaningar i en medlemsorganisation.

Som marknadschef har du ansvar för både intäkter och samarbeten 

Som marknadschef hos förbundet har du en bred roll. Du leder ett team om fyra personer med bland annat insamlingsansvarig och CRM-ansvarig, och ansvarar för såväl intäkts- och marknadsplaner som personal och företagssamarbeten. Du stämmer också av dina insatser med kommunikationsavdelningen, vars fokus främst ligger på information och påverkansarbete, och arbetar även nära förbundets forskningsfond.

Du tar ett helhetsansvar för förbundets nuvarande och potentiella intäktskällor; insamling från privatpersoner, arv och testamenten samt samarbeten med företag. Du arbetar nära insamlingsansvarig och CRM-ansvarig som är mycket kunniga inom sina områden. Dessutom ansvarar du övergripande för Astma och Allergiförbundets märkning av rekommenderade produkter, vilket även innefattar ett nordiskt samarbete.

Marknadschefens främsta arbetsuppgifter

 • leda teamet i det dagliga arbetet och ha personalansvar
 • skapa intäktsbudget och sätta mål
 • upprätta marknadsplaner
 • identifiera, prioritera och utveckla intäktskällor
 • ansvara för företagssamarbeten

Rollen som marknadschef

För att trivas i rollen tror vi att du är strategiskt lagd. Du kan identifiera möjligheter, prioritera och utveckla intäktskällor och bevaka förbundets intressen i alla intäktssammanhang. Du är också en trygg ledare som inspirerar andra och aktivt är med och utvecklar kulturen i organisationen.

Du har erfarenhet av att bygga varumärke och förstår vikten av god kommunikation i all typ av marknadsföring. Din huvuduppgift just här är att jobba med olika typer av intäkter.

Vi hoppas att du:

 • har erfarenhet från en liknande organisation
 • gillar att arbeta strategiskt och leda andra
 • är van att upprätta marknadsplaner
 • har haft både personal- och budgetansvar tidigare
 • har ordning och reda omkring dig och inte skyggar för administrativa uppgifter
 • är bra på att identifiera möjligheter och att prioritera
 • är inlyssnande och har förståelse för att det redan finns interna processer

Du sitter med i ledningsgruppen och kommer att representera organisationen både i föreningens svenska bolag och i ett kommande nordiskt bolagssamarbete.

Fakta om tjänsten

Omfattning: tillsvidareanställning på heltid med provanställning

Start: snarast möjligt enligt överenskommelse

Arbetsplats: förbundets kontor på Södermalm med möjlighet till flexibilitet

Kollektivavtal: Fremia

Kort om Astma- och Allergiförbundet

Astma- och Allergiförbundet arbetar för ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi eller annan överkänslighet. Genom information, forskning och opinionsbildning vill vi öka kunskapen om astma och allergi och förståelsen för de tre miljoner svenskar som lever med dessa kroniska sjukdomar. Förbundet befinner sig i en spännande utvecklingsfas som både påverkansaktör och insamlingsorganisation.

Knacks rekryteringsprocess

Mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer. Vi vet också från både forskning och egen erfarenhet att blandade team presterar bättre.

Vi uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Du behöver inte skriva ett personligt brev men om du vill svara på några frågor på nästa sida blir vi glada, och skicka med cv och/eller länk till LinkedIn-profil.

Vi som jobbar med den här rekryteringen heter Emelie Färnkvist och Lotta Saxe. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på hej@knackrekrytering.se.

Sök gärna redan idag, vi intervjuar löpande och tillsätter så snart vi har hittat rätt!