fbpx

Skribent, vikariat – Suntarbetsliv

NU HAR VI HITTAT VÅR MATCH

ARBETSORT: STOCKHOLM

Skulle du vilja använda din penna till att bidra i arbetet för friska arbetsplatser? Hos Suntarbetsliv blir du del av en engagerad redaktion som stöttar kommuner, regioner och kommunala företag i arbetet för god arbetsmiljö. Varmt välkommen till oss – tillsammans kan vi göra skillnad!

Vi söker en skribent på heltid för ett vikariat fram till juni 2023, med möjlighet till förlängning. 

Om tjänsten

I rollen som skribent skriver du artiklar som ger skjuts i arbetsmiljöarbetet. Vi lyfter forskning och goda exempel och visar på möjligheter för att inspirera andra att arbeta för friska arbetsplatser. Vi bidrar också till att fler vill använda de kostnadsfria verktyg och övrigt stöd till verksamheter som Suntarbetsliv erbjuder.

Redaktionen består av dig och tre andra skribenter, varav en är redaktör. Ni ingår i en kommunikationsavdelning med ett tiotal medarbetare. 

I rollen ingår att:

  • göra research, intervjua, göra reportage och skriva artiklar om forskning och exempel på arbetsmiljöarbete 
  • hantera bilder och sköta publicering
  • skriva för webb och andra digitala kanaler
  • bidra på redaktionsmöten med nya idéer och utveckling av nyhetsbrevets artiklar
  • delta på organisationens gemensamma möten där man följer upp och analyserar webbstatistik. 
  • bidra till organisationens utveckling i övrigt

Du kommer att besöka olika typer av arbetsplatser för att genomföra intervjuer; i Stockholm och ibland i andra delar av Sverige. 

Suntarbetsliv är placerade i attraktiva lokaler i centrala Stockholm där vi arbetar aktivitetsbaserat, prestigelöst och hjälper varandra. Det finns möjlighet till visst distansarbete. Att arbeta på Suntarbetsliv innebär att du blir del av en verksamhet som ser möjligheterna och drivs av att skapa positiv utveckling.

Vem är du? 

Vi önskar att du har en journalistutbildning eller motsvarande och minst tre års erfarenhet av arbete som journalist eller skribent. För att trivas hos Suntarbetsliv tror vi att du har ett generellt samhälls- och nyhetsintresse. Om du har kunskap om arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete kommun- och regionsektorn är även det ett plus.

Vi söker dig som arbetar självständigt och strukturerat och har förmåga att formulera dig på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Du förstår värdet av att följa upp och analysera arbetet i de digitala kanaler där texterna publiceras. 

Du är lyhörd, flexibel och skapar naturligt goda relationer. På Suntarbetsliv trivs vi med att jobba lösningsorienterat i en grupp mot samma mål – att bidra till friska arbetsplatser. Hos oss blir du en viktig del i det här arbetet. 

Om jobbet

  • Omfattning: vikariat på heltid fram till juni 2023, möjlighet till förlängning
  • Arbetsplats: flexibelt med bas på kontoret på Bryggargatan 4 i Stockholm
  • Start: snarast möjligt enligt överenskommelse

Om Suntarbetsliv

Föreningen Suntarbetsliv drivs sedan 2012 gemensamt av de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona. Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser genom att erbjuda stöd i form av kunskaper, verktyg och metoder för ett väl fungerande arbetsmiljöarbete, baserat på forskning och beprövad erfarenhet. Uppdraget är att utveckla och sprida detta utbud till bland annat chefer, skyddsombud och HR. Suntarbetsliv har 34 anställda och arbetar i attraktiva lokaler mitt i centrala Stockholm. Gå till Suntarbetslivs hemsida för mer information.

Knacks rekryteringsprocess

Mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer. Aktuell forskning visar också att blandade team presterar bättre. Vi uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Du behöver inte skriva ett personligt brev men om du vill svara på några frågor på nästa sida blir vi glada, och skicka med cv och/eller länk till LinkedIn-profil.

Sök gärna redan idag, vi intervjuar löpande och tillsätter så snart vi har hittat rätt.

Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Lotta Saxe på lotta@knackrekrytering.se.