fbpx

Digital copywriter till reklambyrå – Bilbo

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Bilbo är en nytänkande reklambyrå som stärker varumärken genom effektfull kommunikation. Som digital copywriter hos Bilbo får du använda din kreativitet och vara lite av en pionjär. Tillsammans med ett härligt gäng kommer du att få göra det du är bäst på, men på ett helt annat och ofta banbrytande sätt. Du kommer jobba med och mot kunder som är i konstant utveckling – inom en organisation som också är det. För att passa i den här rollen behöver du gilla utmaningar, högt tempo och känslan av att bidra till att fler människor får bättre vård. Vi förväntar oss inte att du ska kunna allt utan tror på learning by doing. 

Om rollen

Som digital copywriter hos Bilbo tar du fram kreativa och kommersiella texter som genererar klick. Vi tror att du är en skicklig och erfaren kommunikatör som har koll på det digitala och är bekväm med att jobba i diverse digitala kanaler med särskilt fokus på LinkedIn, Facebook och Google. Har du dessutom jobbat med SEO är det ett stort plus. Du är nyfiken och drivs av att lösa problem genom dina kreativa idéer och texter, placerade i rätt digital kontext.

Som digital copywriter kommer du att:

 • Skriva kreativa och klickvänliga texter på svenska och engelska
 • Arbeta fram koncept, kampanjer och annonser i nära samarbete med en digital designer, AD och läkemedelscopy
 • Samla in underlag från målgruppsanalyser, göra research och genomföra intervjuer med experter
 • Ta fram pedagogiska utbildningar och informativa texter för webben
 • Ha en viktig roll i kundmöten

Vem är du?

För att trivas i den här rollen behöver du ha ett öppet sinne och förstå att dagens digitala jättar kan vara morgondagens Google+. Du gillar att experimentera med det nya och förstår att ingen kampanj är den andra lik. Du behöver kunna ta fram unika lösningar och texter utifrån kundens och målgruppens behov. Du har antagligen redan jobbat som digital copywriter eller i en liknande roll.

Vi tror att du:

 • Har erfarenhet av att ta fram koncept och utveckla kampanjer
 • Har god förståelse för digitala kanaler
 • Är en fena på att anpassa tonläge och budskap till målgrupp och kanal
 • Har en intuitiv förmåga att kommunicera i nya och ”gamla” kanaler
 • Är nyfiken på människors digitala beteenden
 • Är bra på att utveckla och bibehålla goda relationer

Eftersom Bilbo arbetar i en reglerad bransch är det bra om du är lösningsorienterad, proaktiv och kreativ. Om du har jobbat inom läkemedelsbranschen eller någon annan reglerad bransch tidigare är det ett plus, men inget krav. Du blir en viktig person i arbetsgruppen och vi hoppas att du är lyhörd, inspirerande, trygg och prestigelös.

Mer om tjänsten

 • Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid
 • Arbetsplats: Bilbo är en flexibel arbetsplats med kontor på Riddarholmen i Stockholm
 • Start: Så snart som möjligt

Sök direkt om du är intresserad!

Vi hoppas hitta dig så fort som möjligt och kommer att börja se över ansökningar inom kort. Om rollen passar dig, sök gärna direkt. Vi som driver och jobbar på Knack Konsulter & Rekrytering är övertygade om att en mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer. Därför jobbar vi med kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering. Aktuell forskning visar också att blandade team presterar bättre än homogena.