fbpx

Creative Director med koll på Social – Spoon Stockholm

NU HAR DU HAMNAT PÅ EN GAMMAL ANNONS!

Du är varmt välkommen att klicka här och skriva in dig hos oss för att finnas i vårt nätverk och få våra utskick när det dyker upp nya möjligheter.

Brinner du för video och rörligt och har förståelse för hur video kan användas i marknadsföring och kommunikation? Är du lika mycket strateg som videokreatör? Då kanske du är sugen på jobbet som Creative Director med inriktning video på Spoon? 

I din roll som Creative Director kommer du att skapa rörligt innehåll och inspirera andra producenter att skapa riktigt bra innehåll för digitala kanaler. Med strategisk förmåga och känsla för vad som funkar säkerställer du att allt ni gör håller hög kvalitet och ligger i framkant. Du vet att bra produktioner är bästa sättet att få nöjda kunder och locka nya.

Som Creative Director kommer du att:

 • ansvara för kontakten med Spoons kunder
 • ge råd och vägleda kunder kring storytelling och videoproduktion
 • ta fram idéer och koncept som levererar på kundernas strategier och mål
 • representera hela Spoon och guida befintliga kunder till digitala lösningar av olika slag
 • vara ansvarig för att sälja in videoproduktion tillsammans med kundansvariga och strateger till nya och befintliga kunder
 • arbeta både strategiskt och operativt

Vi tror att du har:

 • tidigare erfarenhet från en liknande roll
 • praktisk kunskap inom videoproduktion; casting, manus, filmfoto, redigering, efterbearbetning mm
 • insikt om hur man skapar rörligt innehåll som konverterar
 • erfarenhet av att leda kundteam som en kreativ förebild och samtidigt kunna projektleda dina produktioner
 • förmåga att utveckla och inspirera både kunder och andra innehållsproducenter

Du har förståelse för hur storytelling kan bidra till framgångsrik kommunikation och sälj och du gillar att lära nytt, utveckla erbjudanden, och testa lösningar. Du har arbetat med varumärkesbyggande och konverterande innehåll tidigare och tycker att det skulle passa dig att vara del av ett kreativt team.

På Spoon arbetar du självständigt med rörligt innehåll och samarbetar med andra producenter inom Spoons stora byrånätverk. Tillsammans hjälper ni verksamheter av olika slag att lyckas genom att kombinera digitala insikter och kreativ storytelling. Som person är du en positiv och prestigelös lagspelare som bidrar till en snäll, professionell och inkluderande atmosfär på arbetsplatsen.

Om Spoon

Spoon är en strategisk och kreativ kommunikationsbyrå. Vi tror på att verkligheten slår det mesta, särskilt i dagens digitala värld. Med det i tanken skapar vi innehåll som engagerar, konverterar och bygger varumärken. Vi erbjuder våra kunder allt som ryms inom kommunikation, från start till slut och oftast längre än så. Vi ingår i byrånätverket PPP, People People People, tillsammans med 10 andra byråer inom marknadsföring och digitala lösningar.

Om jobbet

 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kontoret på Södermalm i Stockholm
 • Start: Så snart som möjligt

Sök direkt om du är intresserad!

Vi är övertygade om att en mångfald av människor och perspektiv är en grundläggande förutsättning för lyckade organisationer. Aktuell forskning visar också att blandade team presterar bättre än homogena. Vi uppmuntrar alla som stämmer in på profilen i annonsen att söka och använder oss av kompetensbaserade metoder för fördomsfri rekrytering.

Inget personligt brev behövs men du får gärna svara på några frågor på nästa sida, och skicka med cv och/eller länk till LinkedIn-profil.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, vi börjar intervjua i mitten av januari.