Kurs: Projektledning - Knack Konsulter & Rekrytering

Projektledning i praktiken – torsdag 12/11

Får du ofta ansvar för projekt på jobbet men saknar verktygen för att leda dem på ett effektivt sätt? Vill du jobba i projektform och undrar var du ska börja? Kanske söker du ett nytt jobb och behöver utöka din kunskap för att kunna ta nya roller?

Den här kursen ger dig konkreta verktyg och modeller som hjälper dig att leda projekt på ett framgångsrikt sätt.

Endagskurs i praktisk projektledning

Kursen ges online och pågår mellan klockan 9 och 16 (med lunchpaus 12-13). Under dagen jobbar vi tillsammans i workshopformat och blandar föreläsning med övningar och diskussioner. Målet är att du ska få med dig ny kunskap, konkreta verktyg och inspiration, så att du kan fortsätta utvecklas på egen hand direkt efter kursen!

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att få en överblick över vad det innebär att effektivt driva ett projekt och konkreta verktyg som hjälper dig nästa gång du ska ta projektledarrollen.

9.00 – Presentation av kurs och lärare, incheckning
9.15 – Vad är ett projekt? Projekttriangeln
9.30 – Lyckad projektorganisation och projektledarens mandat
10.00 – Briefen – vad är det de vill egentligen?
10.30 – PAUS
10.45 – Projektplanering och mål
11.45 – Sammanfattning och frågor

12.00 – LUNCHPAUS

13.00 – Resursplanering (aka tidsplanering och budget)
14.00 – Att leda ett team – effektiva möten
14.45 – PAUS
15.00 – Agilt vs struktur
15.30 – Hur kan en leverans se ut?
15.45 – Reflektion och utcheckning

Under kursens gång kommer vi att ha små korta övningar och diskussioner i grupp för att du ska få tillämpa det du lär dig.

För vem är kursen?

Kursen riktar sig till dig som vill bli bättre på att leda projekt. Kanske jobbar du idag på en marknadsavdelning och vill kunna ta ansvar för egna projekt, eller är egenföretagare eller frilans och behöver mer struktur i ditt arbetssätt.

Förkunskaper

Du är/har varit yrkesverksam minst tre år och har en grundläggande insyn i att jobba projektbaserat, kanske har du varit med i projekt utan att ha huvudansvaret eller haft ansvaret men upplevt att du saknar verktyg och metoder.

Målet är att du som går kursen ska känna dig trygg med att ta projektledaransvar och att du har de verktyg som du behöver för att kunna planera, genomföra och följa upp ett projekt.

Kursledare

Lotta Saxe är kursledare för kursen i projektledning. Lotta har drygt 15 års erfarenhet av att jobba med projektledning med fokus på kommunikation, marknadsföring och digitala produkter och tjänster. Hon har också undervisat på Berghs School of Communication och Hyper Island.

Vill du gå kursen?

Ta första steget till ny digital kunskap genom att skicka in en anmälan här. Vi återkommer med all information du behöver.
Kursavgiften är 5 900 kr exklusive moms. Anmälan är bindande.

När du skickar in dina uppgifter godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.

Projektledning i praktikenSkriva för digitala kanalerWebbredaktörens verktygslåda


Har du frågor? Kontakta Lotta Saxe.
lotta@knackrekrytering.se
070-515 19 28

Våra kurser inom digital kommunikation

Projektledning i praktiken – 12/11

Den här kursen ger dig konkreta verktyg och modeller som hjälper dig att planera, genomföra och leda projekt på ett framgångsrikt sätt.

Skriva för digitala kanaler – 19/11

Att skriva kort och kärnfull copy som når fram är en konst i alla kanaler. Här lär du dig tricken för hur du anpassar din text för att passa i just den digitala sfären.

Webbredaktörens verktygslåda – 25/11

Här ger vi dig en inblick i webbredaktörens jobb och ansvarsområden och du får bekanta dig med olika verktyg och tekniker.

Följ oss på LinkedIn för lediga jobb, spaningar och tips!