GDPR

GDPR


Vår integritetspolicy i enlighet med GDPR

Vi respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Därför välkomnar vi den nya Dataskyddsförordningen GDPR, som ersätter PUL, och reglerar hur man får behandla personuppgifter i EU:s medlemsländer. Inte superspännande läsning, men ta dig gärna tid att ögna igenom den här texten så att du vet hur vi behandlar dina personuppgifter!


Stockholms Skrivbyrå och Knack Rekrytering

I och med att den nya lagstiftningen träder i kraft så uppdaterar och förtydligar vi vad det innebär när man ingår i vår gemensamma kund- och kandidatdatabas för Stockholms Skrivbyrå och Knack Rekrytering. Den nya integritetspolicyn gäller både dig som redan är registrerad i våra system innan 2018-05-25 och för dig som registreras efter det att GDPR träder i kraft.

Stockholms Skrivbyrå AB, org. nummer 556840-6689 är moderbolag till Knack Rekrytering och därför personuppgiftsansvarig i enlighet med den här policyn och ansvarig för att behandling sker enligt gällande lagstiftning.
 

I vilket syfte använder vi dina personuppgifter?

- För att matcha kandidat med uppdrag

- För att kunna bjuda på vår kunskap om skrivande och digital kommunikation 

- För att dela jobbtips, kunskap och trender som rör vår bransch

- För att kunna leverera och fakturera kurser, texter, digitala strategier, konsulter och rekryteringar

- För att kunna hålla kontakten med dig som är kund, kandidat eller samarbetspartner till Stockholms Skrivbyrå eller Knack Rekrytering


Vad behöver du göra?

Om du redan finns i våra system och vill fortsätta få relevant information från oss behöver du inte göra någonting. Om du inte vill vara en del av vårt nätverk längre, kan du bara kontakta oss så tar vi bort din profil. Om du inte längre vill läsa våra brev kan du själv avregistrera dig direkt i respektive mailutskick från Stockholms Skrivbyrå och/eller Knack Rekrytering.


Vill du prenumerera på våra brev?

Stockholms Skrivbyrås brev om digital kommunikation och skrivande kommer ut när vi har något bra att säga. Ungefär en gång per månad.
Knack Rekryterings brev fyller vi med trender och intressanta fenomen som rör rekrytering, digitalisering och livet på byrå eller marknadsavdelning. Det kommer också ut när vi tycker att vi kan bjuda på bra läsning.
Jobbtips! Prenumerera på lediga jobb och uppdrag inom kommunikation, marknadsföring och media.


Är du tillgänglig för uppdrag eller fast jobb?

Knack rekrytering, spontanansökan. När du registrerar dig här blir du sökbar för oss och vi kan kontakta dig om det dyker upp jobb eller längre uppdrag som vi tror passar dig.
Registrering hos Stockholms Skrivbyrå. Här kan du som frilansar skriva in dig om du är intresserad av kortare uppdrag.

 

Vad menas med personuppgifter?

Våra principer är enkla, vi är öppna med vilka data vi samlar in och varför. Framförallt kommer vi att skydda dina personuppgifter. Personuppgifter innebär data som direkt eller indirekt kan identifiera en person. Exempel på personuppgifter vi behandlar i vår verksamhet är namn, adress, mejl, telefonnummer och i vissa fall personnummer. Det har alltså inget med företagsuppgifter att göra.


Ömsesidigt avtal kring personuppgifter

I första hand inhämtar vi personuppgifter direkt från dig som kandidat eller kund. Du registrerar dig själv via formulär på vår webb. När du registrerar dig via vår webb ingår vi ett ömsesidigt avtal där vi får använda dina registrerade uppgifter för att dela relevant information.

Vi samlar in och sparar ditt namn och din mejladress när du:

  • registrerar dig för nyhetsbrev från Stockholms Skrivbyrå,
  • registrerar dig för nyhetsbrev från Knack Rekrytering (dessa kan ibland skickas separat och ibland gemensamt om ämnet är relevant för båda databaserna),
  • registrerar dig för jobbtipsmail,
  • laddar ner dokument från vår webbplats genom att ange din mejladress.

För underkonsulter och kandidater som registrerar sig i kandidatbanken hos Stockholms Skrivbyrå eller Knack Rekrytering sparas vissa eller alla av nedan uppgifter:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter
  • Personnummer (bara relevant om du bedriver enskild firma)
  • CV/personligt brev (vi uppmanar dig att inte ange ditt personnummer i dessa dokument om det inte är nödvändigt)
  • Preferenser för uppdrag/jobb (geografisk placering, anställningsform, typ av tjänst etc)

Obs! Vi samlar aldrig in eller lagrar känsliga personuppgifter såsom politiska åsikter, sexuell läggning, medlemskap i fackförening eller uppgifter som saknar relevans för vår verksamhet. Därför är det viktigt att du själv inte heller anger sådana uppgifter när du registrerar dig hos oss.


När du accepterar våra villkor

Genom att du kryssar i rutan ”Acceptera villkor” vid registrering, samtycker du till att de personuppgifter du fyller i någonstans på våra webbplatser får användas i kommunikation kring relevanta nyheter och jobbtips. Vi samlar även in din IP-adress, geografisk position och intressen för att bättre kunna anpassa vår kommunikation till dig.

När du väljer att ladda ner ett dokument från vår webbplats samtycker du även till att vi får lägga en så kallad tredjeparts cookie på din dator. Denna cookie kommer att följa dig och ditt surfbeteende i syfte att ge oss kunskap om vad som intresserar våra läsare.

I vissa fall kan vi manuellt registrera dina kontaktuppgifter. Det sker i samband med:

  • att du kontaktar oss via e-post, telefon, kontaktformulär på våra webbplatser eller sociala media och vi bedömer att du kan ha ett intresse av vår kommunikation,
  • att vi behöver uppgifterna för att kunna leverera och fakturera på överenskommet uppdrag.


Biträdandevtal med externa parter

En del av de system vi använder för exempelvis utskick av nyhetsbrev och kandidathantering handhas av våra samarbetspartners. Med alla externa samarbetspartners har vi upprättat ett så kallat biträdandeavtal vilket innebär att den andra parten tar sitt ansvar att också hantera uppgifterna i enlighet med GDPR.

Vi samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield överenskommelsen mellan EU och USA.


Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Enligt GDPR ska vi inte spara dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för ändamålet, men med tanke på vår affär kan det vara svårt att avgöra. Därför kan du lätt avregistrera dig eller kontakta oss när du inte längre vill ta emot vår kommunikation. Viss information måste vi däremot behålla då det krävs på grund av andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen.


Dina rättigheter

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Vi kommer på eget eller ditt initiativ att rätta uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan även när som helst begära att dina uppgifter raderas eller att användningen begränsas genom att kontakta oss.

Du kan när som helst avstå från att ta emot kommunikation från oss genom att klicka på ”avsluta prenumeration” i mejl som vi skickar dig. Notera dock att du kan behöva avregistrera dig från olika nyhetsbrev då vi skickar separata nyhetsbrev för inspirations/bransch/kunskapstips och lediga frilansuppdrag/konsultuppdrag/jobb.

Du kan, en gång per år kostnadsfritt, få information om vilka personuppgifter som är registrerade, genom att skriftligt begära ett s.k. registerutdrag från oss.

Om du anser att dina rättigheter inte respekteras är du välkommen att kontakta oss eller göra en anmälan till Datainspektionen.


Länkar till andra webbplatser

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbplatser eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom vi saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för dess innehåll. Vi ansvarar inte heller för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.


Så här kontaktar du oss

För ytterligare information om personuppgiftshantering eller om du vill avregistrera dig från en eller flera kommunikationsvägar hos oss, når du oss enklast här:

hej@stockholmsskrivbyra.se

hej@knackrekrytering.se

08-556 042 00

Denna integritetspolicy gäller från och med 2018-05-25.