Kurs: Webbredaktör - Knack Konsulter & Rekrytering

Webbredaktörens verktygslåda

En kurs för dig som vill bli webbredaktör. Har du arbetat med text, bild och kommunikation, men behöver fylla på med kunskap för att kunna söka jobb som webbredaktör, intranätsredaktör eller digital kommunikatör?

Den här kursen ger dig en snabb inblick i vad som krävs av en webbredaktör. Vi går igenom de viktigaste digitala verktygen, metoder, arbetssätt och tips som hjälper dig när du jobbar som webbredaktör.

Endagskurs: Webbredaktör

Kursen ges online. Under 6 timmar jobbar vi tillsammans i workshopformat. Vi blandar föreläsning med diskussioner och praktiska övningar. Målet är att du ska få ny kunskap, konkreta verktyg och inspiration som gör att du kan fortsätta utvecklas på egen hand direkt efter kursen!

Kursinnehåll

  • Vad gör en webbredaktör, digital kommunikatör, intranätsredaktör?
  • Innehållsplanering, nyhetsvärdering, målgruppsanpassning
  • Copywriterns bästa tips för bra text
  • SEO för webbredaktören
  • Snabb genomgång av de vanligaste publiceringssystemen (CMS)
  • De vanligaste verktygen för nyhetsbrev
  • De vanligaste html-taggarna
  • Verktyg för planering och analys
  • Tips om var du hittar och hur du använder bilder

För vem är kursen?

Kursen är tänkt för dig som snabbt vill få tillgång till webbredaktörens verktygslåda och arbetssätt. Vi nosar på textproduktion, bildhantering, publiceringsverktyg, sökmotoroptimering och bjuder på den erfarne webbredaktörens allra bästa tips.

Förkunskaper

Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation eller marknadsföring. Nu behöver du fylla på med specifik kunskap och få en bättre bild av vad du behöver utveckla för att söka jobb som webbredaktör, intranätsredaktör eller digital kommunikatör.

Under kursen bekantar du dig med de verktyg som webbredaktören använder. Du får även värdefulla tips kring hur du bäst arbetar med innehållsplanering och textproduktion och skaffar grundläggande kunskaper i att skriva sökmotoroptimerad text.

Vill du gå kursen? Kontakta oss!

Sofia Zetterqvist

Anna Kleinwichs Magnusson och Sofia Zetterqvist, kursledare

Anna Kleinwichs Magnusson och Sofia Zetterqvist är båda erfarna copywriters och webbredaktörer. De har arbetat för stora organisationer, drivit egna bloggar och undervisar hos bland annat Berghs, Forsbergs, Resumé och hos olika företag. De håller kursen halva dagen var och hoppas kunna dela med sig av massor av kunskap.

För frågor eller anmälan, kontakta Lotta Saxe.
lotta@knack.se
08-556 042 00