Kommunikatör med inriktning marknadskommunikation - SFHM - Knack Konsulter & Rekrytering

Kommunikatör med inriktning marknadskommunikation – SFHM

Vi hjälper våra vänner på SFHM med ytterligare en rekrytering! Har du bred koll på marknadsföring och kommunikation? Nu söker vi en kommunikatör till SFHM, en statlig myndighet under Kulturdepartementet. Du kommer att marknadsföra Armémuseum och Flygvapenmuseum, och jobba med digitala kanaler, trycksaker och delta i arbetet med event.

Om arbetsuppgifterna

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att jobba med extern marknadskommunikation i myndighetsövergripande frågor och med marknadsföringen av våra två museer. Vår kommunikationsverksamhet täcker in ett brett område av målgrupper och kanaler, vilket gör att också rollen är bred. Exempel på arbetsuppgifter är att planera kommunikation och marknadsföring, ansvara för våra sociala medier, ta fram annonser, skyltar och liknande. Du kan också komma att ingå i projekt samt ansvara för vissa events. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor på Staben och på de båda museerna.

Rollen är främst av operativ karaktär med en tyngdvikt på kommunikation och marknadsföring i externa kanaler.

Kunskaper och erfarenheter

Du ska ha

  • relevant utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan motsvarande inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig
  • arbetat i en liknande roll inom kommunikation och/eller marknadsföring
  • erfarenhet av att delta i arbetet med att ta fram kommunikations-och/eller marknadsplaner.
  • erfarenhet av att ta fram visuellt material och vana vid Adobe CC
  • förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

  • god beställare av trycktjänster och färdigställande av tryckmaterial
  • erfarenhet av digitala medier och SEM
  • kunskap om foto och film
  • erfarenhet av kommunikationsarbete inom kultursektorn eller besöksnäringen
  • erfarenhet av kommunikationsarbete inom offentlig sektor

Vad vi erbjuder

På SFHM får du möjlighet att bidra till en demokratisk samhällsutveckling genom att ge så många som möjligt tillgång till försvarshistorien. Kommunikationen utgör en viktig del för att skapa lärande och reflektion om samtid och framtid genom historien. Vi förvaltar flera starka varumärken och vi ger dig goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Förmågor/egenskaper

För att lyckas i din roll som kommunikatör hos oss är du som person samhällsintresserad, kreativ och driven. Du behöver du ha förmåga att se till helheten och samtidigt kunna se detaljer, förstå besökarperspektivet samt veta vad som krävs för att skapa effekt genom kommunikation och marknadsföring. Du ser dialog och förtroendefulla relationer som naturliga arbetssätt. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du är flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Ditt fokus på mål och resultat får genomslag i prioriteringar, planering och agerande i ditt dagliga arbete.Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Statens försvarshistoriska museer (SFHM)

SFHM är en statlig myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att sprida kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I SFHM ingår Armémuseum, Flygvapenmuseum, en stab för myndighetsövergripande frågor samt Försvarets traditionsnämnd. Verksamheten är i huvudsak lokaliserad till Stockholm och Linköping och har ungefär 80 anställda.

På myndigheten pågår nu ett större övergripande arbete med att utveckla hela myndigheten till en mer kommunikativ organisation. Vår viktigaste tillgång är alla de medarbetare som med sin kunskap och sitt engagemang gör SFHM till en händelserik organisation att verka i.

Kommunikationsfunktionens uppdrag är att med professionella kommunikationsinsatser bidra till att stärka våra varumärken samt till att bidra till att förverkliga verksamhetsmålen. SFHM:s tre ledord Engagerande, Nyskapande och Trovärdiga beskriver vad vi ska förstärka och prioritera.

För mer information om SFHM: www.sfhm.se

Frågor om anställningen besvaras av

Anders Wikström
Tf. stabschef
08-519 56 370
anders.wikstrom@sfhm.se

Sara Krüger
Kommunikationsstrateg
08-519 56 311
sara.kruger@sfhm.se

Fackliga representanter

Saco/S, Helén Johansson, 013-495 97 12, helen.johansson@flygvapenmuseum.se
Seko, Olle Westerberg, 08-519 563 24, olle.westerberg@armemuseum.se

Anställningsform och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning, placering i Linköping eller Stockholm och resor mellan dessa orter förekommer fortlöpande. Vi tillämpar provanställning i sex (6) månader. Heltid. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att göra din ansökan på https://sfhm.se/om-sfhm/jobb/ senast den 28 september 2022. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Kontaktpersoner

Sara Krüger
Kommunikationsstrateg
08-519 56 311
sara.kruger@sfhm.se

Anders Wikström
Tf. stabschef
08- 51 95 63 70
anders.wikstrom@sfhm.se

Ansök på SFHM:s sida