Skriva för digitala kanaler - Knack Konsulter & Rekrytering

Skriva för digitala kanaler

Skulle du vilja bli bättre på att skriva texter anpassade för webb, sociala medier, nyhetsbrev och andra digitala kanaler? Under den här kursen ligger allt fokus på metoder, verktyg och praktiska tips för att skriva texter som når fram i det digitala bruset.

Du får ta del av copywriterns och kommunikatörens bästa knep när det gäller skrivande och inblick i hur du kan göra för att klättra hos Google och nå fram till de du vill ska läsa dina texter.

Intensiv heldagskurs – skriva för digitala kanaler

Kursen ges online. Vi jobbar tillsammans i workshopformat och blandar föreläsning med diskussioner och praktiska skrivövningar. Målet är att du ska få ny kunskap inom digitalt skrivande, konkreta verktyg och inspiration som gör att du kan fortsätta utvecklas på egen hand direkt efter kursen!

Skriva för digitala kanaler – kursinnehåll

Under kursen får du inblick i hur du ökar produktionstakten och skriver texter anpassade för digitala kanaler. Du bekantar dig med sökmotoroptimering, testar att skriva microcopy och får verktyg för att skriva så att målgruppen vill läsa.

9:00 – Presentation av kurs, deltagare och lärare
9.15 – Copywriter, digital kommunikatör, content writer – vem gör vad?
9.30 – Effektiva texter med klartextmetoden
10.00 – Målgruppsanpassade texter, att jobba med personas
10.30 – PAUS
10.45 – Microcopy, rubriker och puffar
11.45 – Sammanfattning och frågor

12.00 – LUNCHPAUS

13.00 – Skriva SEO-texter som Google gillar
14.00 – Content marketing och bloggen som säljverktyg
14.45 – PAUS
15.00 – Rädda en dålig text på en kvart
15.30 – Öka din kreativitet
15.45 – Reflektion och avslut

Vi strösslar med små skrivövningar under kursens gång.

För vem är kursen?

Den här kursen passar dig som är van att skriva texter av olika slag, men skulle vilja öka kunskapen om hur du kommunicerar med olika typer av målgrupper i digitala kanaler. Du är sugen på att jobba mer med digitalt skrivande, få en inblick i SEO, microcopy och sätt att snabbt skapa marknadsförande texter.

Kursledare – Skriva för digitala kanaler

Anna Kleinwichs Magnusson

Anna Kleinwichs Magnusson har lång erfarenhet av att skriva för digitala kanaler. Hon har bland annat varit copywriter, webbredaktör och digital strateg. Hon har arbetat för stora organisationer, drivit egna digitala kanaler och undervisar på bland annat Berghs, Forsbergs, Resumé och hos olika företag. Vill du veta mer om Anna? Titta på hennes LinkedIn-profil.

Vill du gå kursen?

Ta första steget till ny digital kunskap genom att skicka in en intresseanmälan här. Vi återkommer med all information du behöver.
Kursavgiften är 5 900 kr exklusive moms.

När du skickar in dina uppgifter godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Projektledning i praktikenSkriva för digitala kanalerWebbredaktörens verktygslådaDesign Thinking


  Har du frågor? Kontakta Lotta Saxe.
  lotta@knackrekrytering.se
  070-515 19 28

  Våra kurser inom digital kommunikation

  design-thinking

  Design
  thinking

  Metoder och verktyg inom design thinking, för ett iterativt arbetssätt som främjar innovation och utveckling av nya tjänster och produkter. 

  digital-projektledning

  Digital
  projektledning

  Den här kursen ger dig konkreta verktyg och modeller som hjälper dig att planera, genomföra och leda digitala projekt på ett framgångsrikt sätt.

  webbredakrörens-viktigaste

  Webbredaktörens
  viktigaste verktyg

  Här ger vi dig en inblick i webbredaktörens jobb och ansvarsområden och du får bekanta dig med olika verktyg och tekniker.

  Vill du ha vårt tips- och trendbrev?

  Vi träffar väldigt många intressanta människor och har lyxen att få lyssna på uppdragsgivare, arbetssökande och frilansar av olika slag. Det gör att vi alltid har örat mot marken och ofta uppfattar förändringar, trender och tendenser tidigt.

  Signa gärna upp dig om du vill läsa om det vi snappar upp!

  När du skriver upp dig godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.