Digital projektledning - Knack Konsulter & Rekrytering

Digital projektledning i praktiken

Vad innebär egentligen digital projektledning? Den här kursen passar dig som vill kunna ta ansvar för digitala projekt. Du kanske brukar jobba i projekt men saknar verktygen för att leda dem på ett effektivt sätt, eller söker ett nytt jobb och behöver utöka din digitala spets för att kunna ta nya roller.

Kursen Digital projektledning i praktiken ger dig konkreta verktyg och modeller som hjälper dig att leda digitala projekt på ett framgångsrikt sätt.

Intensiv heldagskurs – digital projektledning

Kursen ges online och pågår mellan klockan 9 och 16 (med lunchpaus 12-13). Under dagen jobbar vi tillsammans i workshopformat och blandar föreläsning med övningar och diskussioner. Målet är att du ska få med dig ny kunskap, konkreta verktyg och inspiration, så att du kan fortsätta utvecklas på egen hand direkt efter kursen!

Digital projektledning i praktiken – kursinnehåll

Under kursen kommer du att få en överblick över vad det innebär att effektivt driva ett digitalt projekt och konkreta verktyg som hjälper dig nästa gång du ska ta projektledarrollen.

9.00 – Presentation av kurs och lärare, incheckning
9.15 – Vad är ett digitalt projekt?
9.30 – Lyckad projektorganisation och projektledarens mandat
10.00 – Briefen – vad är det de vill egentligen?
10.30 – PAUS
10.45 – Projektplanering och mål
11.45 – Sammanfattning och frågor

12.00 – LUNCHPAUS

13.00 – Resursplanering (aka tidsplanering och budget)
14.00 – Att leda ett team – effektiva möten
14.45 – PAUS
15.00 – Agilt, vad är det?
15.30 – Hur kan en leverans se ut?
15.45 – Reflektion och utcheckning

Under kursens gång kommer vi att ha små korta övningar och diskussioner i grupp för att du ska få tillämpa det du lär dig om digital projektledning.

För vem är kursen?

Kursen riktar sig till dig som vill bli bättre på att leda digitala projekt. Kanske jobbar du idag på en marknadsavdelning och vill kunna ta ansvar för egna digitala projekt, eller är egenföretagare eller frilans och behöver mer struktur i ditt arbetssätt.

Förkunskaper

Du är/har varit yrkesverksam minst tre år och har en grundläggande insyn i att jobba projektbaserat, kanske har du varit med i ett digitalt projekt utan att ha huvudansvaret eller haft ansvaret men upplevt att du saknar verktyg och metoder.

Målet är att du som går kursen ska känna dig trygg med att ta projektledaransvar och att du har de verktyg som du behöver för att kunna planera, genomföra och följa upp ett digitalt projekt.

Kursledare Digital projektledning

Lotta Saxe

Lotta Saxe är kursledare för kursen i digital projektledning. Lotta har drygt 15 års erfarenhet av att jobba med projektledning med fokus på kommunikation, marknadsföring och digitala produkter och tjänster. Hon har också undervisat på Berghs School of Communication och Hyper Island. Vill du veta mer om Lotta? Titta på hennes LinkedIn-profil.

Vill du gå kursen?

Ta första steget till ny digital kunskap genom att skicka in en intresseanmälan här. Vi återkommer med all information du behöver.
Kursavgiften är 5 900 kr exklusive moms.

När du skickar in dina uppgifter godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Projektledning i praktikenSkriva för digitala kanalerWebbredaktörens verktygslådaDesign Thinking


  Har du frågor? Kontakta Lotta Saxe.
  lotta@knackrekrytering.se
  070-515 19 28

  Våra kurser inom digital kommunikation

  Skriva för
  digitala kanaler

  Att skriva kort och kärnfull copy som når fram är en konst i alla kanaler. Här lär du dig tricken för hur du anpassar din text för att passa i just den digitala sfären.

  Webbredaktörens
  viktigaste verktyg

  Här ger vi dig en inblick i webbredaktörens jobb och ansvarsområden och du får bekanta dig med olika verktyg och tekniker.

  design-thinking

  Design
  thinking

  Metoder och verktyg inom design thinking, för ett iterativt arbetssätt som främjar innovation och utveckling av nya tjänster och produkter. 

  Följ Knack Konsulter & Rekrytering på LinkedIn för lediga jobb, spaningar och tips!