Design thinking onlinekurs - Knack Konsulter & Rekrytering

Design Thinking

Att tänka som en designer kan förändra hur organisationer utvecklar produkter, tjänster, processer och strategier. Detta synsätt, som kallas Design Thinking, förenar vad som är önskvärt ur en mänsklig synvinkel med vad som är tekniskt genomförbart och ekonomiskt hållbart. Det gör det också möjligt för människor som inte är utbildade designers att använda kreativa verktyg för att ta itu med ett stort antal utmaningar.

Kanske söker du ett nytt jobb och behöver utöka din kunskap för att kunna ta nya roller? Knacks kurs ger dig konkreta verktyg och modeller för att du ska kunna omsätta dem i praktiken direkt.

Intensiv heldagskurs
– design thinking

Kursen ges online och pågår mellan klockan 9 och 16 (med lunchpaus 12-13). Utöver schemalagda pauser kommer vi ha mikropauser för att bibehålla vårt mentala fokus. Vi blandar föreläsning med diskussioner och praktiska övningar. Målet är att du ska få ny kunskap inom Design Thinking, konkreta metoder, verktyg och inspiration som gör att du kan fortsätta utvecklas på egen hand direkt efter kursen.

I eftermiddagens design sprintworkshop har du möjlighet att använda ett eget valfritt projekt som du kan få hjälp med att utveckla tillsammans med gruppen.

Design thinking – kursinnehåll

09.00 – Presentation av kurs, lärare, deltagare och incheckning
09.15 – Introduktion till Design Thinking
10.00 – Processens faser, steg, metoder och verktyg del 1
10.30 – PAUS
10.45 – Processens faser, steg, metoder och verktyg del 2
11.45 – Sammanfattning och frågor

12.00 – LUNCHPAUS

13.00 – Design sprint workshop del 1
14.30 – PAUS
14.45 – Design sprint workshop del 2
15.15 – Presentation och feedback av lösningar
15.45 – Reflektion och utcheckning

För vem är kursen?

Design Thinking är tillämpligt oavsett din roll eller bransch. Oavsett om du arbetar i företag, regering, utbildning eller ideell organisation, kan Design Thinking hjälpa dig att utveckla innovativa lösningar baserade på dina kunders behov. Den ger dig metoder och verktyg för att möjliggöra ett mer iterativt arbetssätt.

Förkunskaper

Du behöver inte ha en bakgrund som designer för att vara en design thinker. Du är/har varit yrkesverksam minst tre år och har en grundläggande insyn i att jobba projektbaserat. Kanske har du varit med i olika typer av projekt utan att ha huvudansvaret eller haft ansvaret men upplevt att du saknar metoder och verktyg att jobba med.

Målet är att du ska få förståelse för design thinkingprocessen, dess faser, steg, metoder och verktyg för att möjliggöra ett iterativt arbetssätt med ökat fokus på människors behov.

Design thinking – kursledare

design-thinking

Robert Hedlund

Robert Hedlund har lång erfarenhet av att jobba med Design Thinking med fokus på att översätta affärsmål till kreativa strategier, koncept, berättelser och holistiska designupplevelser – från pitch till lansering. Han har erfarenhet från konsultbyråer, inhousebyråer och marknadsavdelningar. Robert har sedan 2005 undervisat på Berghs School of Communication och är kursansvarig för Art Direction, professionell nivå. Om du vill du veta mer om Robert titta på hans LinkedInprofil.

Vill du gå kursen?

Ta första steget till ny digital kunskap genom att skicka in en intresseanmälan här. Vi återkommer med all information du behöver.
Kursavgiften är 5 900 kr exklusive moms.

När du skickar in dina uppgifter godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Projektledning i praktikenSkriva för digitala kanalerWebbredaktörens verktygslådaDesign Thinking


  Har du frågor? Kontakta Lotta Saxe.
  lotta@knackrekrytering.se
  070-515 19 28

  Våra kurser inom digital kommunikation

  Just nu har vi inga kursdatum inplanerade, men vi genomför gärna utbildningar på beställning. Kontakta oss på kurs@knackrekrytering.se så hjälper vi dig vidare.

  Digital
  projektledning

  Den här kursen ger dig konkreta verktyg och modeller som hjälper dig att planera, genomföra och leda digitala projekt på ett framgångsrikt sätt.

  Skriva för
  digitala kanaler

  Att skriva kort och kärnfull copy som når fram är en konst i alla kanaler. Här lär du dig tricken för hur du anpassar din text för att passa i just den digitala sfären.

  Webbredaktörens
  viktigaste verktyg

  Här ger vi dig en inblick i webbredaktörens jobb och ansvarsområden och du får bekanta dig med olika verktyg och tekniker.

  Följ Knack Konsulter & Rekrytering på LinkedIn för lediga jobb, spaningar och tips!