Flexibilitet och företagskultur attraherar unga akademiker

Det är kandidaternas arbetsmarknad och de främsta unga akademikerna och kreatörerna är kräsnare än någonsin när de väljer arbetsplats. Det, i kombination med att den stora gruppen med 50-talister nu går i pension, gör att marknadsavdelningar och byråer måste jobba aktivt för att locka nya medarbetare.

Flexibilitet och frihet

​Det är tydligt att generation Y (personer födda cirka 1982–1995) värderar flexibilitet, fritid och företagskultur högre än tidigare generationer. Även om fler och fler företag arbetar under devisen frihet under ansvar, finns det fortfarande många som kräver att alla medarbetare ska vara på plats mellan 8–17. Strikta arbetstider och strama tyglar kan skrämma bort unga akademiker. De är villiga att offra en del av lönen för mer tid för familj, vänner och fritidsintressen.

Låt företagskulturen genomsyra verksamheten

Unga akademiker letar även efter företag med en stark kultur som vågar stå för sina värderingar och gå sin egen väg. Attraktiva företag är tydliga och konsekventa både i kommunikation och agerande.

Så här arbetar attraktiva företag med sin företagskultur:

  • Företagsvärderingarna styr både det vardagliga arbetet och beslutsfattandet.
  • Cheferna har högt engagemang och drivs av att utveckla sina medarbetare och kundrelationer.
  • Ledningen tar till sig av feedback från medarbetare, kunder och omvärld.
  • Företagen har ett medvetet sätt att arbeta med hållbarhet, när det gäller både miljö och socialt ansvar.
  • Högsta ledningen är närvarande, synlig och engagerad i verksamheten.
  • Företagen vågar rekrytera medarbetare som kanske inte har ”rätt” utbildning men som delar företagets värdegrund och kultur.

Vi hjälper dig att locka de du vill ha

Vi på Knack Rekrytering är gärna ett kreativt stöd i er rekrytering. Tillsammans funderar vi igenem vilka ni vill nå och hjälper er att lyfta era bästa sidor i en en annons som lockar rätt kandidater. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.