Rekrytering: marknad, kommunikation och media

Rekrytering: marknad, kommunikation och media

Att hitta rätt rekryteringsföretag är en djungel, det lär finnas fler än 300 stycken i Sverige. Vissa är stora och rekryterar brett, andra i små och nischade. Här kommer tips för dig som vill rekrytera rätt inom kommunikation, marknad och media.

Vad är viktigast när du väljer rekryteringsföretag?

Ska du göra volymrekrytering, bygga inhousebyrå eller rekrytera ledare och specialister? Vill du ha en rekryteringsfirma som är snabb, billig eller som håller god kvalitet? Man brukar kunna få två av de parametrarna hos samma rekryteringsföretag, men sällan alla tre.

Snabb förändring ställer nya krav på rekryteringsbyrån

De finns flera rekryteringsföretag i Stockholm som är specialiserade på marknad, kommunikation och media. Om du ska rekrytera till en sådan roll kan det vara klokt att anlita en specialist. Utmaningen är att den digitala utvecklingen idag hög grad påverkar hur man arbetar på byrå och på marknads- och kommunikationsavdelningar.

När arbetssätt ändras och nya roller skapas ställer det krav på oss som rekryterar. Vi måste vara genuint nyfikna och ha förståelse för utvecklingen. Som beställare bör du kontrollera att din rekryteringsfirma har koll på och hänger med i nya arbetssätt, rollbeskrivningar och behov.

Den som rekryterar måste ha full förståelse för rollen som ska tillsättas, det är en förutsättning för att hitta rätt kandidat och göra en klok och långsiktig rekrytering!

Nischat rekryteringsföretag med fokus på marknad, kommunikation och media

Förr sa man att: hittar man bara rätt person kan den läras upp. Vi på Knack Rekrytering rekryterar ofta specialister som kommer in med kunskapen som saknas. Det är de befintliga medarbetare som behöver utvecklas inom specifika områden. Att rekrytera rätt kompetens blir därför minst lika viktigt som att det är rätt person.

Vi hjälper ofta till med att hitta den kunskap som krävs för att arbeta med dagens marknadsföring, kommunikation och produktion. Självklart söker vi på samma gång personer som har en passande personlighet för rollen och kulturen på företaget.

Vi förstår vad du behöver och vet var vi ska leta

I många fall behöver våra uppdragsgivare bolla kravspecifikation och rollbeskrivning. Anledningen till att vi som rekryterar förstår vad som krävs och var vi ska leta efter rätt människor, är att vi har lång erfarenhet av att arbeta praktiskt med liknande uppgifter. Hade vi inte haft det hade vi famlat i mörker.

Vi är inte det snabbast växande rekryteringsföretaget i Stockholm och inte heller det billigaste. Men vi kan våra roller och lägger stor vikt vid att hålla hög kvalitet i vårt arbete med rekrytering och bemanning. Det kan varar så att vi är snabbast i stan - och det beror på att vi vet vad vi söker och var vi ska leta!

Läs mer om hur vi som rekryteringsföretag ser på nischad rekrytering!

Vill du veta mer?

Även om du inte ska rekrytera just nu kan det vara bra att ta ett möte. Vi gillar att göra bra matchningar och håller gärna koll åt dig tills den perfekta kandidaten dyker upp. Om du veta hur vi hjälper dig att rekrytera rätt berättar vi gärna mer. Du är alltid välkommen förbi vårt kontor i Gamla Stan eller så kommer vi till dig!