Rekrytering: marknad, kommunikation och media

Rekrytering: marknad, kommunikation och media

Att hitta rätt rekryteringsföretag är en djungel, det lär finnas fler än 300 stycken i Sverige. Vissa är stora och rekryterar brett, andra är små och nischade. Här kommer tips för dig som vill rekrytera rätt inom kommunikation, marknad och media.

Vad är viktigast när du väljer rekryteringsföretag?

Ska du göra volymrekrytering, bygga inhousebyrå eller rekrytera ledare och specialister? Vill du ha en rekryteringsfirma som är snabb, billig eller som håller god kvalitet? Man brukar kunna få två av de parametrarna hos samma rekryteringsföretag, men sällan alla tre.

Snabb förändring ställer nya krav på rekryteringsbyrån

De finns flera rekryteringsföretag i Stockholm som är specialiserade på marknad, kommunikation och media. Om du ska rekrytera till en sådan roll kan det vara klokt att anlita en specialist. Utmaningen är att den digitala utvecklingen idag i hög grad påverkar hur man arbetar på byrå och på marknads- och kommunikationsavdelningar.

När arbetssätt ändras och nya roller skapas ställer det krav på oss som rekryterar. Vi måste vara genuint nyfikna och ha förståelse för utvecklingen. Som beställare bör du kontrollera att din rekryteringsfirma har koll på och hänger med i nya arbetssätt, rollbeskrivningar och behov.

Den som rekryterar måste ha full förståelse för rollen som ska tillsättas, det är en förutsättning för att hitta rätt kandidat och göra en klok och långsiktig rekrytering!

Nischade rekryteringsföretag med koll på marknad, kommunikation och media

Förr sa man att: hittar man bara rätt person kan den läras upp. Vi på Knack Rekrytering rekryterar ofta specialister som kommer in med kunskapen som saknas. Det är de befintliga medarbetare som behöver utvecklas inom specifika områden. Att rekrytera rätt kompetens blir därför minst lika viktigt som att hitta rätt person. 

Rekryteraren måste hitta personer med den kunskap som krävs för att arbeta med dagens marknadsföring, kommunikation, produktion och kunskapsdelning. Självklart är det lika viktigt att hitta någon som har en passande personlighet för rollen och kulturen på företaget.

Välj någon som förstår vad du behöver!

Se till att välja inte bara ett företag, utan en specifik rekryteringskonsult som förstår rollen som ska tillsättas. Det är lätt att missa perfekta kandidater om man inte förstår arbetsuppgifterna och rollens utmaningar på djupet. 

I många fall behöver man som uppdragsgivare bolla kravspecifikation och rollbeskrivning - hur mycket kan man begära av en människa? Vad ska vi kalla rollen? Hur kommer den här rollen att utvecklas närmaste åren?  

Vi anser att praktisk erfarenhet från roller med liknande uppgifter. och förståelse för den förändring som kommer med digitalisering, är en förutsättning för att göra träffsäkra rekryteringar. När det gäller strategiska kommunikations- och marknadsfroller kan en felrekrytering skapa stor skada för en verksamhet, särskilt om kunskapen saknas hos befintlliga medarbetare. 

Heta kandidater kräver snabba och fläckfria rekryteringsprocesser

I en bransch i snabb utveckling är de mest kompetenta kandidaterna mycket eftertraktade. För att locka de bästa krävs snabba och välslipade processer. Vi som rekyterare måste hålla hög nivå och visa att vi förstår vad som krävs genom smarta utvalsprocesser. Vi behöver även veta var vi ska hitta rätt personer. Den du söker är sannolikt upptagen på annat jobb, så en blandning av att locka sökande med attraktiva annonser och söka upp kandidater brukar ge bästa resultat. 

Knack Rekrytering, en uppstickare

Hos oss kommer alla som rekryterar från roller på marknadsavdelning, kommunikationsavdelning eller byrå. Vi har stora nätverk som byggts under många år (tillsammans med systerbyrån Stockholms Skrivbyrå). Vi är inte det snabbast växande rekryteringsföretaget i Stockholm och inte heller det billigaste. Men vi kan våra roller och lägger stor vikt vid att hålla hög kvalitet i vårt arbete med rekrytering och bemanning. Det kan vara så att vi är snabbast i stan - och det beror på att vi vet vad vi söker och var vi ska leta!

Läs mer om hur vi som rekryteringsföretag ser på nischad rekrytering!

Vill du veta mer?

Även om du inte ska rekrytera just nu kan det vara bra att ta ett möte. Vi gillar att göra bra matchningar och håller gärna koll åt dig tills den perfekta kandidaten dyker upp. Om du veta hur vi hjälper dig att rekrytera rätt berättar vi gärna mer. Du är alltid välkommen förbi vårt kontor i Gamla Stan eller så kommer vi till dig!