Kurser inom kommunikation, marknad och media

Kurser inom kommunikation, marknad och media

Det är många som hör av sig till oss och undrar hur de bäst fräschar upp sina kunskaper för att kunna ta steget till nästa jobb. Det är nämligen inte helt lätt att veta vilken typ av kunskap som är mest eftertraktad idag. Inte heller vilken utbildningar som är eller passar bäst.


Om du vill jobba med marknad, kommunikation och media vågar vi i alla fall säga en sak: kunskap som rör digitala kanaler är aldrig fel. Det spelar ingen roll om du är Copywriter, Art Director, projektledare eller marknadschef – förståelse för det digitala landskapet kommer att hjälpa dig oavsett om du är kunnig inom strategi, produktion eller distribution.

Utbildningar finns av så många slag. Heltid, deltid, korta, långa, i klassrum, digitalt och blandat. Vilken som passar dig beror såklart på hur mycket tid och pengar du har, vilken typ av undervisning du trivs bäst med och hur fort eller mycket du vill lära dig.

Kurser inom kommunikation, marknad och media

Här kan du få en bra överblick över de kurser som erbjuds just nu. Eftersom vi på Knack Rekrytering är specialiserade på rekrytering inom kommunikation, marknad, och media fokuserar vi på den typen av utbildningar.

Copywriter, content manager och digital kommunikatör

Det finns massor av spännande kurser för dig som vill jobba med digital innehållsproduktion i form av text. Sökmotoroptimering, UX-writing, content marketing och inbound marketing är ämnen som är värda att lära sig mer om. Här hittar du flera bra kurser och utbildningar.

Art Director, formgivare och designer

Idag ligger användarupplevelsen i fokus och det finns ett stort behov av designers och AD:s som verkligen förstår det digitala mediet. Här är tips på kurser inom formgivning och art direction.

Filmproducent. Video Creative, Motion Graphic Designer

Efterfrågan ökar när det gäller rörligt material och det finns många kurser för dig som vill lära dig mer om film och video. Film som uttryckssätt rör sig ju från spelfilm och dokumentär till snabb videoproduktion och motion graphics för sociala medier. Här hittar du utbildningar som rör film och video.

Projektledning och produktionsledning

Så, vem ska hålla ordning på alla kreatörer och producenter, hålla uppdragsgivare uppdaterade och se till att tidsplaner och mål följs? Jo, produktionsledare och projektledare! Och branschen behöver fler sin har koll på digitalt och rörligt. Här kan du lära mer. 

Strategi och analys

Det är många som producerar, annonserar och tar plats i våra kanaler, men görs det på rätt sätt? Tydliga strategier, analys, mätning och uppföljning är a och o i vår snabba värld. Behöver du fylla på kunskapen inom digital analys och strategi finns flera olika kurser,

 

Knack Rekryterings grundare Anna håller två kurser i skrivande under hösten: 

Digital Copywriting på Berghs School of Communication

12 veckors heltidsstudier för copywriters och kommunikatörer som behöver en uppdatering kring digitala kanaler. Läs mer om digital copywriting.

Copywriting för digitala kanaler hos Resumë Akademi

En heldag full av övningar och skrivknep för dig som vill bli bättre på att skriva texter som verkligen når fram till mottagaren. Läs mer om skrivkursen.
 

Vi har gjort det enkelt för oss och länkat direkt till Studentum.se, som är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier. Allastudier.se är en annan samlingsplats för utbildningar och kurser som passar för den som vill fylla på med kunskap!